Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul Uniunii Europene
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti

Modificări privind protecția speciilor faunei și florei sălbatice prin controlul comerțului cu acestea


25 noiembrie 2016 | Cosmina SIMA

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria L 316/1 din data de 23 noiembrie 2016, a fost publicat Regulamentul (UE) 2016/2029 al Comisiei din 10 noiembrie 2016 de modificare a Regulamentului (CE) nr. 338/97 al Consiliului privind protecția speciilor faunei și florei sălbatice prin controlul comerțului cu acestea.

Anexa la Regulamentul (CE) nr. 338/97 se înlocuiește cu textul din anexa la acest regulament. Anexa a fost modificată, având în vedere că Regulamentul (CE) nr. 338/97 conține liste cu speciile de animale și plante în cazul cărora comerțul este supus restricțiilor sau controalelor. În aceste liste sunt cuprinse listele din anexele la Convenția privind comerțul internațional cu specii ale faunei și florei sălbatice pe cale de dispariție, precum și alte specii a căror stare de conservare impune reglementarea sau monitorizarea comerțului dinspre, către și în cadrul Uniunii. În anexa III din Convenție au fost operate anumite modificări, spre exemplu, introducerea unor noi specii sau implementarea unui regim juridic mai strict pentru altele, astfel că trebuie ca și anexa Regulamentului să fie modificată în același sens.

Cosmina Sima

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 

© 2003-2023  J  JURIDICE.ro
Despre noi  Secţiuni  Servicii  Contact
Privacy  Politica  Utilizare  Publicare  Parteneri