Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul Uniunii Europene
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti

Modificări privind protecția speciilor faunei și florei sălbatice prin controlul comerțului cu acestea
25.11.2016 | Cosmina SIMA

Secţiuni: Dreptul Uniunii Europene, Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, Lege 9
JURIDICE - In Law We Trust

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria L 316/1 din data de 23 noiembrie 2016, a fost publicat Regulamentul (UE) 2016/2029 al Comisiei din 10 noiembrie 2016 de modificare a Regulamentului (CE) nr. 338/97 al Consiliului privind protecția speciilor faunei și florei sălbatice prin controlul comerțului cu acestea.

Anexa la Regulamentul (CE) nr. 338/97 se înlocuiește cu textul din anexa la acest regulament. Anexa a fost modificată, având în vedere că Regulamentul (CE) nr. 338/97 conține liste cu speciile de animale și plante în cazul cărora comerțul este supus restricțiilor sau controalelor. În aceste liste sunt cuprinse listele din anexele la Convenția privind comerțul internațional cu specii ale faunei și florei sălbatice pe cale de dispariție, precum și alte specii a căror stare de conservare impune reglementarea sau monitorizarea comerțului dinspre, către și în cadrul Uniunii. În anexa III din Convenție au fost operate anumite modificări, spre exemplu, introducerea unor noi specii sau implementarea unui regim juridic mai strict pentru altele, astfel că trebuie ca și anexa Regulamentului să fie modificată în același sens.

Cosmina Sima

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti