Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

Modificări privind protecția speciilor faunei și florei sălbatice prin controlul comerțului cu acestea
25.11.2016 | Cosmina SIMA


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria L 316/1 din data de 23 noiembrie 2016, a fost publicat Regulamentul (UE) 2016/2029 al Comisiei din 10 noiembrie 2016 de modificare a Regulamentului (CE) nr. 338/97 al Consiliului privind protecția speciilor faunei și florei sălbatice prin controlul comerțului cu acestea.

Anexa la Regulamentul (CE) nr. 338/97 se înlocuiește cu textul din anexa la acest regulament. Anexa a fost modificată, având în vedere că Regulamentul (CE) nr. 338/97 conține liste cu speciile de animale și plante în cazul cărora comerțul este supus restricțiilor sau controalelor. În aceste liste sunt cuprinse listele din anexele la Convenția privind comerțul internațional cu specii ale faunei și florei sălbatice pe cale de dispariție, precum și alte specii a căror stare de conservare impune reglementarea sau monitorizarea comerțului dinspre, către și în cadrul Uniunii. În anexa III din Convenție au fost operate anumite modificări, spre exemplu, introducerea unor noi specii sau implementarea unui regim juridic mai strict pentru altele, astfel că trebuie ca și anexa Regulamentului să fie modificată în același sens.

Cosmina Sima

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate