Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Irina Mitrofan: Prevederea de sancțiuni disciplinare în ROI pentru fapte de natura abuzului sexual în serviciu
18.12.2016 | Alexandra-Adriana DOBRIȘAN

JURIDICE - In Law We Trust

Av. Irina Mitrofan, Managing Associate VILAU & ASOCIAȚII, s-a referit, în cadrul Dezbaterii „Abuzul sexual în serviciu”, organizată de Societatea de Științe Juridice, la posibilitatea de a prevedea de sancțiuni disciplinare în regulamentul de ordine interioară a angajatorului, pentru fapte de natura abuzului sexual în serviciu.

Irina Mitrofan„Da, eu consider că, sub imperiul art. 39 din Codul muncii, care stabilește dreptul salariatului la demnitatea în muncă, o astfel de prevedere poate fi inclusă în regulamentul interior și, în același timp, consider că, în condițiile în care cercetarea disciplinară vine și constată dincolo de orice dubiu că au existat aceste fapte reclamate de către angajat – și doamna judecător mă va aproba sau mă va contrazice –, da, putem să aplicăm această sancțiune disciplinară, prevăzută în regulament, pentru încălcarea obligațiilor decurgând din statutul de angajat al companiei, pentru că, dacă discutăm cel puțin din punctul de vedere al unei companii private, cu siguranță, reglementarea anterioară permite o sferă mai largă angajatorului, în sensul de a stabili care sunt prioritățile companiei și care sunt acele comportamente, în interiorul companiei, care sunt acceptate sau nu sunt acceptate, atâta vreme cât nu intervin alte discriminări sau alte aspecte care ar putea să fie considerate ca și discriminare.”

Alexandra-Adriana Dobrişan

Secţiuni: Citate juridice, Drept penal, Selected | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO