TOP LEGAL
Print Friendly, PDF & Email

Irina Mitrofan: Prevederea de sancțiuni disciplinare în ROI pentru fapte de natura abuzului sexual în serviciu
18.12.2016 | Alexandra-Adriana DOBRIȘAN


Av. Irina Mitrofan, Managing Associate VILAU & ASOCIAȚII, s-a referit, în cadrul Dezbaterii „Abuzul sexual în serviciu”, organizată de Societatea de Științe Juridice, la posibilitatea de a prevedea de sancțiuni disciplinare în regulamentul de ordine interioară a angajatorului, pentru fapte de natura abuzului sexual în serviciu.

Irina Mitrofan„Da, eu consider că, sub imperiul art. 39 din Codul muncii, care stabilește dreptul salariatului la demnitatea în muncă, o astfel de prevedere poate fi inclusă în regulamentul interior și, în același timp, consider că, în condițiile în care cercetarea disciplinară vine și constată dincolo de orice dubiu că au existat aceste fapte reclamate de către angajat – și doamna judecător mă va aproba sau mă va contrazice –, da, putem să aplicăm această sancțiune disciplinară, prevăzută în regulament, pentru încălcarea obligațiilor decurgând din statutul de angajat al companiei, pentru că, dacă discutăm cel puțin din punctul de vedere al unei companii private, cu siguranță, reglementarea anterioară permite o sferă mai largă angajatorului, în sensul de a stabili care sunt prioritățile companiei și care sunt acele comportamente, în interiorul companiei, care sunt acceptate sau nu sunt acceptate, atâta vreme cât nu intervin alte discriminări sau alte aspecte care ar putea să fie considerate ca și discriminare.”

Alexandra-Adriana Dobrişan

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate