Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Irina Mitrofan: Prevederea de sancțiuni disciplinare în ROI pentru fapte de natura abuzului sexual în serviciu


18.12.2016 | Alexandra-Adriana DOBRIȘAN
Secţiuni: Citate juridice, Drept penal, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Av. Irina Mitrofan, Managing Associate VILAU & ASOCIAȚII, s-a referit, în cadrul Dezbaterii „Abuzul sexual în serviciu”, organizată de Societatea de Științe Juridice, la posibilitatea de a prevedea de sancțiuni disciplinare în regulamentul de ordine interioară a angajatorului, pentru fapte de natura abuzului sexual în serviciu.

Irina Mitrofan„Da, eu consider că, sub imperiul art. 39 din Codul muncii, care stabilește dreptul salariatului la demnitatea în muncă, o astfel de prevedere poate fi inclusă în regulamentul interior și, în același timp, consider că, în condițiile în care cercetarea disciplinară vine și constată dincolo de orice dubiu că au existat aceste fapte reclamate de către angajat – și doamna judecător mă va aproba sau mă va contrazice –, da, putem să aplicăm această sancțiune disciplinară, prevăzută în regulament, pentru încălcarea obligațiilor decurgând din statutul de angajat al companiei, pentru că, dacă discutăm cel puțin din punctul de vedere al unei companii private, cu siguranță, reglementarea anterioară permite o sferă mai largă angajatorului, în sensul de a stabili care sunt prioritățile companiei și care sunt acele comportamente, în interiorul companiei, care sunt acceptate sau nu sunt acceptate, atâta vreme cât nu intervin alte discriminări sau alte aspecte care ar putea să fie considerate ca și discriminare.”

Alexandra-Adriana Dobrişan

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑
Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro