TOP LEGAL
Print Friendly, PDF & Email

Augustin Zăbrăuțanu: Răspunderea penală nu înlătură răspunderea comitentului pentru fapta prepusului, în cazul abuzului în serviciu
22.12.2016 | Alexandra-Adriana DOBRIȘAN


Av. Augustin Zăbrăuțanu, POPESCU LAW GROUP, s-a referit, în cadrul Dezbaterii „Abuzul sexual în serviciu”, organizată de Societatea de Științe Juridice, la faptul că răspunderea penală nu înlătură răspunderea comitentului pentru fapta prepusului, în cazul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu

Augustin Zăbrăuțanu„Pe de o parte, ne gândim la răspunderea comitentului pentru fapta prepusului – nu poate fi înlăturată sub nicio formă, după părerea mea, sau este interesant cum s-ar putea apăra unitatea într-o astfel de situație și, separat de aceasta, în cazul în care se demonstrează că, eu știu, nu și-a îndeplinit niște obligații, în sensul că nu a anunțat că este interzis să se facă lucruri de genul acesta sau, mai grav, în situația în care a permis sau a încurajat astfel de comportamente ale unei persoane foarte bine poziționate în organizație, aici, pot fi generate alte chestiuni. ”

Alexandra-Adriana Dobrișan

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate