TOP LEGAL
Print Friendly, PDF & Email

Andrei Săvescu: În cazul săvârșirii infracțiunii de abuz sexual în serviciu, nu este nevoie de plângere prealabilă
21.12.2016 | Alexandra-Adriana DOBRIȘAN


Av. dr. Andrei Săvescu, coord. JURIDICE.ro, s-a referit, în cadrul Dezbaterii „Abuzul sexual în serviciu”, organizată de Societatea de Științe Juridice, la faptul că, în cazul săvârșirii infracțiunii de abuz sexual în serviciu, nu este nevoie de plângere prealabilă.

Andrei Săvescu: „În esență, liberalitățile făcute medicilor, farmaciștilor de persoanele aflate în îngrijire sunt lovite de nulitate relativă, ceea ce, în penal, înseamnă ceva de genul „se sancționează la plângerea prealabilă”, adică trebuie să fie plângerea persoanei vătămate, nu din oficiu. În schimb, iată că, la art. 299, nu este nevoie de așa ceva, pentru că îmi imaginez, cu ușurință, o situație în care un șef mai mare sau departamentul de control intern sau, nu știu, la companiile mari, există așa ceva, sesizează că lucrurile nu sunt în regulă, adică cei doi se hârâie, își ciocnesc interesele acolo, dar niciunul nu face plângere.”

Alexandra-Adriana Dobrişan

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate