Pentru comunicare profesională JURIDICE.ro recomandă Infinit PR
TOP LEGAL
Print Friendly, PDF & Email

Andrei Săvescu: În cazul săvârșirii infracțiunii de abuz sexual în serviciu, nu este nevoie de plângere prealabilă

21.12.2016 | Alexandra-Adriana DOBRIȘAN
Abonare newsletter

Av. dr. Andrei Săvescu, coord. JURIDICE.ro, s-a referit, în cadrul Dezbaterii „Abuzul sexual în serviciu”, organizată de Societatea de Științe Juridice, la faptul că, în cazul săvârșirii infracțiunii de abuz sexual în serviciu, nu este nevoie de plângere prealabilă.

Andrei Săvescu: „În esență, liberalitățile făcute medicilor, farmaciștilor de persoanele aflate în îngrijire sunt lovite de nulitate relativă, ceea ce, în penal, înseamnă ceva de genul „se sancționează la plângerea prealabilă”, adică trebuie să fie plângerea persoanei vătămate, nu din oficiu. În schimb, iată că, la art. 299, nu este nevoie de așa ceva, pentru că îmi imaginez, cu ușurință, o situație în care un șef mai mare sau departamentul de control intern sau, nu știu, la companiile mari, există așa ceva, sesizează că lucrurile nu sunt în regulă, adică cei doi se hârâie, își ciocnesc interesele acolo, dar niciunul nu face plângere.”

Alexandra-Adriana Dobrişan

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereCărţiEvenimenteProfesioniştiRomanian Lawyers Week