Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Recuperare creanţe
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
Executor judecatoresc Florin Traian Copuzeanu
 
Print Friendly, PDF & Email

Roxana Stanciu: Nu mi se pare caducă nici instituția ajutorului public judiciar cu privire la onorariul executorului judecătoresc
05.11.2016 | Alexandra-Adriana DOBRIȘAN


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

Jud. Roxana Stanciu, TRIBUNALUL BUCUREȘTI, s-a referit, în cadrul Dezbaterii „Executarea creditorului. De către executor”, organizată de Societatea de Științe Juridice, la posibilitatea acordării ajutorului public  pentru persoanele a căror situație materială nu permite achitarea onorariului executorului judecătoresc.

Roxana Stanciu„Nu mi se pare caducă nici instituția ajutorului public judiciar cu privire la onorariul executorului, deși nu aș vrea să discutăm foarte mult pe acest aspect, pentru că, din punctul meu de vedere, art. 26 și următoarele din Ordonanța nr. 51/2008 sunt un coșmar în economia discuției pe care o purtăm acum, pentru că introduce noțiunea de onorariu provizoriu. Adică acum adăugăm încă o categorie de cheltuieli. Or fi necesare? Par a fi necesare. Ce înseamnă provizoriu? Cât e provizoriu? Nici nu vreau să intru în discuția asta. Dar nu este desuetă instituția, deși ea ar putea părea așa, pentru că, în realitate, Ordonanța nr. 51/2008 nu este edictată de legiuitor atât în considerarea practicilor noastre reale interne, cât în preluarea directivei pe care o implementează. Există situații în care îmi pot imagina că se poate apela la instituția ajutorului public. Nu le-am întâlnit în practică, dar, de exemplu, avem categoria titlurilor executorii reprezentate de acte autentice, respectiv clasicele contracte de împrumut între privați. Acolo aș putea vedea ipoteza. Nu știu dacă s-ar și admite o astfel de cerere, dar asta depinde foarte mult de analiza stării financiare concrete a solicitantului.”

Alexandra-Adriana Dobrişan

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate