Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiMalpraxis medicalProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Recuperare creanţe
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Traian Briciu: Va putea fi recuperat onorariul pentru executorul judecătoresc care este obligat de instanța de judecată să continue executarea, deși nu a fost plătit?
25.12.2016 | Alexandra-Adriana DOBRIȘAN

JURIDICE - In Law We Trust

Av. prof. univ. dr. Traian Briciu, Director INPPA, s-a referit, în cadrul Dezbaterii „Executarea creditorului. De către executor”, organizată de Societatea de Științe Juridice, la posibilitatea de recuperare a onorariului neachitat executorului judecătoresc, care este obligat de instanța de judecată să continue executarea silită.

Traian Briciu„Executorul solicită onorariu. Creditorul nu îl plătește, dar, față de refuzul executorului de a începe sau de a continua executarea, depinde în ce fază se află, formulează contestație la executare care se și admite. Numai că admiterea contestației va spune doar că executorul trebuie să purceadă la executare, nu îi va spune nimic despre onorariu. Va spune doar că trebuie să facă actele de executare. Și le face executorul respectiv. Numai că, la sfârșit, evident, se va pune problema dacă onorariul lui, pe care l-a solicitat și nu i s-a plătit și în legătură cu care, totuși, a făcut executarea, ar putea să fie inclus în noțiunea de titlu executoriu, adică îl trece în încheiere și e titlu executoriu. Asta ar fi problema. Sigur, o precizare, nu ar trebui să ne aflăm în ipoteza în care, eu știu, creditorul nu reușește să-și satisfacă creanța din cauza lipsei bunurilor urmăribile, adică art. 670 alin. (5), pentru că acolo se prevede în mod expres că este exceptat onorariul executorului judecătoresc, practic.”

Alexandra-Adriana DobrişanPLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.