Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Recuperare creanţe
Recuperare creanţe
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Traian Briciu: Va putea fi recuperat onorariul pentru executorul judecătoresc care este obligat de instanța de judecată să continue executarea, deși nu a fost plătit?
25.12.2016 | Alexandra-Adriana DOBRIȘAN

Secţiuni: Citate juridice, Recuperare creanțe, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Av. prof. univ. dr. Traian Briciu, Director INPPA, s-a referit, în cadrul Dezbaterii „Executarea creditorului. De către executor”, organizată de Societatea de Științe Juridice, la posibilitatea de recuperare a onorariului neachitat executorului judecătoresc, care este obligat de instanța de judecată să continue executarea silită.

Traian Briciu„Executorul solicită onorariu. Creditorul nu îl plătește, dar, față de refuzul executorului de a începe sau de a continua executarea, depinde în ce fază se află, formulează contestație la executare care se și admite. Numai că admiterea contestației va spune doar că executorul trebuie să purceadă la executare, nu îi va spune nimic despre onorariu. Va spune doar că trebuie să facă actele de executare. Și le face executorul respectiv. Numai că, la sfârșit, evident, se va pune problema dacă onorariul lui, pe care l-a solicitat și nu i s-a plătit și în legătură cu care, totuși, a făcut executarea, ar putea să fie inclus în noțiunea de titlu executoriu, adică îl trece în încheiere și e titlu executoriu. Asta ar fi problema. Sigur, o precizare, nu ar trebui să ne aflăm în ipoteza în care, eu știu, creditorul nu reușește să-și satisfacă creanța din cauza lipsei bunurilor urmăribile, adică art. 670 alin. (5), pentru că acolo se prevede în mod expres că este exceptat onorariul executorului judecătoresc, practic.”

Alexandra-Adriana Dobrişan

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti