Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Procedură civilă
Procedură civilă
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

CSM solicită amânarea intrării în vigoare a dispozițiilor referitoare la dezbaterea fondului în camera de consiliu


25 noiembrie 2016 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Content, Procedură civilă, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Marți, 22 noiembrie 2016, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a analizat nota Direcției legislaţie, documentare şi contencios referitoare la întâlnirea de lucru din data de 16 noiembrie 2016, de la sediul Ministerului Justiției, având ca scop identificarea unor soluţii legislative în contextul apropierii termenului de încetare a aplicabilităţii măsurilor legislative tranzitorii instituite prin Legea nr. 2/2013 privind unele m[suri pentru degrevarea instaţelor judecătoreşti, precum şi pentru pregătirea punerii în aplicare a Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedura civilă.

De asemenea, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât transmiterea unei adrese către Ministerul Justiției prin care să se solicite amânarea intrării în vigoare a dispozițiilor referitoare la cercetarea procesului şi dezbaterea fondului în camera de consiliu, a celor referitoare la pregătirea dosarului de apel sau, după caz, de recurs de către instanţa a cărei hotărâre se atacă, precum şi a celor referitoare la sfera hotărârilor susceptibile de a fi atacate cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi la compunerea completului competent să soluţioneze sesizarea în vederea pronunţării unei hotărâri prealabile pentru dezlegarea unei chestiuni de drept.

:: Ordinea de zi soluționată (pct. 27)

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro