Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul familiei
Dreptul familiei
DezbateriCărţiProfesionişti
UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Citeşte mai mult: Afaceri transfrontaliere, Familie, Flux informații, Legal Days, SELECTED

Ziua internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeii

25 noiembrie 2016 | Cristian JURA, Cristina GRIGORAŞ
Cristian Jura

Cristian Jura

Cristina Grigoraș

Cristina Grigoraș

Ziua internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeii (International Day for the Elimination of Violence against Women) este marcată în fiecare an la 25 noiembrie.

Atrăgând atenția asupra faptului că violența împotriva femeilor diminuează semnificativ șansele acestora de a obține egalitatea juridică, socială, politică și economică în societate, prin Rezoluția din 54/134 din 17 decembrie 1999, Adunarea Generală a ONU a stabilit ziua de 25 noiembrie drept Ziua internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor și a invitat guvernele, organizațiile internaționale și neguvernamentale să organizeze activități menite să trezească conștiința publică în fața acestor probleme, potrivit www.un.org.

A fost aleasă această dată pentru a comemora asasinarea surorilor Mirabal, sub regimul dictatorial al lui Rafael Trujillo, în Republica Dominicană. Desfășurând activități revoluționare în scopul instaurării democrației și a dreptății, Patria, Minerva și Maria Teresa au fost ținute în detenție de mai multe ori, împreună cu soții, iar în data de 25 noiembrie 1960 au fost ucise în mod brutal de către membrii Poliției Secrete.

Totodată, această zi reprezintă și startul campaniei internaţionale „16 Zile de activism împotriva violenţei pe bază de gen”, iniţiată de Center for Women’s Global Leadership (CWGL) în anul 1991. Calendarul desfăşurării campaniei include și alte date semnificative precum: 1 Decembrie – Ziua Internaţională Anti-SIDA, 6 Decembrie – Ziua Comemorării Masacrului de la Montreal și se încheie, simbolic, în data de 10 decembrie – Ziua Internaţională a Drepturilor Omului.

Web-site-ul oficial al campaniei este: International Day for the Elimination of Violence against Women, 25 November.

* Legal Days este un proiect dezvoltat de prof. univ. dr. Cristian Jura cu susținerea Societății de Științe Juridice

Prof. dr. Cristian Jura
Arbitru Tribunalul pentru Arbitraj Sportiv
Cristina Grigoraș

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni   Noutăţi   Servicii      Articole   Jurisprudenţă   Legislaţie      Arii de practică