Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul familiei
Dreptul familiei
DezbateriCărţiProfesionişti

Ziua internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeii


25 noiembrie 2016 | Cristian JURA, Cristina GRIGORAŞ
Secţiuni: Familie, Legal Days, SELECTED
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice
Cristian Jura

Cristian Jura

Cristina Grigoraș

Cristina Grigoraș

Ziua internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeii (International Day for the Elimination of Violence against Women) este marcată în fiecare an la 25 noiembrie.

Atrăgând atenția asupra faptului că violența împotriva femeilor diminuează semnificativ șansele acestora de a obține egalitatea juridică, socială, politică și economică în societate, prin Rezoluția din 54/134 din 17 decembrie 1999, Adunarea Generală a ONU a stabilit ziua de 25 noiembrie drept Ziua internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor și a invitat guvernele, organizațiile internaționale și neguvernamentale să organizeze activități menite să trezească conștiința publică în fața acestor probleme, potrivit www.un.org.

A fost aleasă această dată pentru a comemora asasinarea surorilor Mirabal, sub regimul dictatorial al lui Rafael Trujillo, în Republica Dominicană. Desfășurând activități revoluționare în scopul instaurării democrației și a dreptății, Patria, Minerva și Maria Teresa au fost ținute în detenție de mai multe ori, împreună cu soții, iar în data de 25 noiembrie 1960 au fost ucise în mod brutal de către membrii Poliției Secrete.

Totodată, această zi reprezintă și startul campaniei internaţionale „16 Zile de activism împotriva violenţei pe bază de gen”, iniţiată de Center for Women’s Global Leadership (CWGL) în anul 1991. Calendarul desfăşurării campaniei include și alte date semnificative precum: 1 Decembrie – Ziua Internaţională Anti-SIDA, 6 Decembrie – Ziua Comemorării Masacrului de la Montreal și se încheie, simbolic, în data de 10 decembrie – Ziua Internaţională a Drepturilor Omului.

Web-site-ul oficial al campaniei este: International Day for the Elimination of Violence against Women, 25 November.

* Legal Days este un proiect dezvoltat de prof. univ. dr. Cristian Jura cu susținerea Societății de Științe Juridice

Prof. dr. Cristian Jura
Arbitru Tribunalul pentru Arbitraj Sportiv
Cristina Grigoraș

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional
JURIDICE Comunicare
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro