Secţiuni » Arii de practică » Business » Asigurări
Asigurări
CărţiProfesionişti

ASF. Sistemul de pensii private nu are probleme sistemice
28.11.2016 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Asigurări, Content
JURIDICE - In Law We Trust

Vineri, 25 noiembrie 2016, Autoritatea de Supraveghere Financiară a făcut următoarele precizări faţă de articolele din presă din ultimele zile care induc, în mod nejustificat, ideea că sistemul de pensii private ar fi „în colaps” sau în „cădere liberă”, potrivit unui comunicat al ASF:
– fondurile de pensii administrate privat (Pilonul II), cât şi fondurile de pensii facultative (Pilonul III) nu se confruntă cu niciun fel de probleme de natură financiară, acestea generând în continuare randamente pozitive. Astfel, la data de 31 octombrie 2016, comparativ cu data de 30 iunie 2016, rata nominală de rentabilitate a fondurilor de pensii administrate privat a crescut de la 3,89% la 4,12% în timp ce ratele nominale de rentabilitate ale fondurilor de pensii facultative care fac parte din categoria de risc mediu, respectiv risc ridicat, au crescut de la 2,84% la 3,22% și, respectiv, de la 2,56% la 3,50%.

– niciun fond de pensii private nu a înregistrat o rată de rentabilitate inferioară ratei minime pentru categoria sa de risc;

– ASF doreşte să asigure participanţii la sistemul de pensii private din România că acesta nu are probleme sistemice care ar putea pune în pericol contribuţiile virate.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti