Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drept constituţional
Drept constituţional
DezbateriCărţiProfesionişti

Adunare solemnă dedicată împlinirii a 25 de ani de la adoptarea Constituției din 1991


28 noiembrie 2016 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Content, Drept constitutional
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Vineri, 25 noiembrie 2016, sub patronajul Parlamentului României, al Curții Constituționale a României și al Academiei Române, a avut loc, la Palatul Patriarhiei, o Adunare solemnă, dedicată împlinirii a 150 de ani de la adoptarea Constituției din 1866 și a 25 de ani de la adoptarea Constituției din 1991, potrivit unui comunicat al Senatului.

Dintre participanţi, amintim Ioan Chelaru, vicepreședinte al Senatului României, Florin Iordache, președintele Camerei Deputaților, Valer Dorneanu, președintele Curții Constituționale, Acad. Ionel Vlad, președintele Academiei Române, numeroase personalități ale vieții politice, sociale, culturale, științifice din țara noastră și din străinătate. De asemenea, a participat la reuniune Preafericitul Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Românie, gazda evenimentului.

În deschiderea reuniunii, Întâi Stătătorul BOR a binecuvântat adunarea solemnă, subliniind importanța așezării  României pe pilonii solizi ai democrației consfințite prin legea fundamentală,  Constituția.

Adunarea a fost moderată de Valer Dorneanu, Președintele Curții Constituționale, iar pe parcursul lucrărilor au mai luat cuvântul Florin Iordache, Președintele Camerei Deputaților, Dacian Julien Cioloș, Prim Ministrul României, academicianul Ionel Vlad, Președintele Academiei Române, Alexandru Tănase, Președintele Curții Constituționale a Republicii Moldova și Marian Enache, Vicepreședinte al Adunării Constituante pentru elaborarea Constituției din 1991. Cu toții au menționat importanța excepțională a nașterii și evoluției  Constituției României, ca piatră de temelie a statului român modern.

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional
JURIDICE Comunicare
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro