Titus Corlățean a participat la ceremonia organizată cu prilejul promulgării legii industriei naționale și noile parteneriate ROMARM
28.11.2016 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Varia (alte arii de practica)
JURIDICE - In Law We Trust

Joi, 24 noiembrie 2016, Senatul a informat că senatorul Titus Corlățean a participat, la data de 22 noiembrie 2016, în calitate de inițiator al legii privind industria națională de apărare, adoptată de Senatul României la 24 octombrie 2016, la ceremonia organizată de Ministerul Apărării Naționale și Ministerul Economiei, Comerțului și Relației cu Mediul de Afaceri pentru a marca adoptarea, promulgarea și apropiata intrare în vigoare a legii mai sus menționate, potrivit unui comunicat al Senatului.

Au participat Mihnea Motoc, ministrul apărării naționale, Costin Borc, viceprim-ministru, ministrul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri, General Nicolae-Ionel CIUCĂ, șeful Statului Major General și totodată amirali și generali ai Armatei Române, reprezentanți ai companiilor din industria de apărare a României și companii străine, lideri de sindicate din industria de apărare.

Senatorul Titus Corlățean a făcut o alocuțiune prin care a subliniat importanța adoptării acestei legi, prima de acest fel în România în ultimii 26 de ani, importantă din perspectivă strategică, de securitate națională, prin prisma angajamentelor României în cadrul NATO și UE. A subliniat consecințele pozitive din punct de vedere economic și social referitoare la locurile de muncă și politica de salarizare în acest domeniu, lege care răspunde și așteptărilor exprimate în mod constant de sindicatele muncitorilor din industria de apărare a României.

La final, senatorul Corlățean a asistat împreună cu ceilalți participanți la ceremonia de semnare a acordului de parteneriat între compania germană Rheinmetall și Uzina Automecanică Moreni pentru construirea unui transportor blindat ce va intra în dotarea Armatei Române.

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti