« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Mediu
CărţiProfesionişti
 

Legea privind unele măsuri referitoare la plăţile beneficiarilor Sit Natura 2000 este neconstituţională
24.11.2016 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust ZRVP

Miercuri, 23 noiembrie 2016, Plenul Curții Constituționale a luat în dezbatere, în cadrul controlului anterior promulgării, sesizarea de neconstituţionalitate formulată de Guvernul României referitoare la dispoziţiile Legii privind unele măsuri referitoare la plăţile beneficiarilor Sit Natura 2000, potrivit unui comunicat al CCR.

Cu majoritate de voturi, Curtea Constituțională a admis obiecţia de neconstituţionalitate formulată şi a constatat că dispoziţiile Legii privind unele măsuri referitoare la plăţile beneficiarilor Sit Natura 2000 sunt neconstituţionale.

Curtea a constatat că exonerarea beneficiarilor Sit Natura 2000 de la plata primelor acordate pentru pierderile de producţie urmare a aplicării obligaţiilor de acva-mediu pe care aceştia trebuie să le restituie ca urmare a titlurilor de creanţă emise de Direcţia Generală Pescuit – Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional pentru Pescuit 2007-2013, inclusiv penalităţile de întârziere reprezintă o încălcare, în principal, a art.16 alin.(1) din Constituţie, referitor la principiul egalităţii, întrucât instituie o inegalitate de tratament juridic între beneficiarii acestei măsuri şi persoanele care, fiind afectate de art.25 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.66/2011,  nu pot beneficia de o asemenea scutire, deşi au încheiat un contract de finanţare în considerarea sumei de bani contractate, iar, ulterior, îşi văd suma afectată de corecţii financiare.

 
Secţiuni: CCR, Content, Dreptul mediului | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
Concurs eseuri ZRVP

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD