Secţiuni » Arii de practică » Protective » Mediu
Mediu
CărţiProfesionişti

Legea privind unele măsuri referitoare la plăţile beneficiarilor Sit Natura 2000 este neconstituţională


24 noiembrie 2016 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Miercuri, 23 noiembrie 2016, Plenul Curții Constituționale a luat în dezbatere, în cadrul controlului anterior promulgării, sesizarea de neconstituţionalitate formulată de Guvernul României referitoare la dispoziţiile Legii privind unele măsuri referitoare la plăţile beneficiarilor Sit Natura 2000, potrivit unui comunicat al CCR.

Cu majoritate de voturi, Curtea Constituțională a admis obiecţia de neconstituţionalitate formulată şi a constatat că dispoziţiile Legii privind unele măsuri referitoare la plăţile beneficiarilor Sit Natura 2000 sunt neconstituţionale.

Curtea a constatat că exonerarea beneficiarilor Sit Natura 2000 de la plata primelor acordate pentru pierderile de producţie urmare a aplicării obligaţiilor de acva-mediu pe care aceştia trebuie să le restituie ca urmare a titlurilor de creanţă emise de Direcţia Generală Pescuit – Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional pentru Pescuit 2007-2013, inclusiv penalităţile de întârziere reprezintă o încălcare, în principal, a art.16 alin.(1) din Constituţie, referitor la principiul egalităţii, întrucât instituie o inegalitate de tratament juridic între beneficiarii acestei măsuri şi persoanele care, fiind afectate de art.25 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.66/2011,  nu pot beneficia de o asemenea scutire, deşi au încheiat un contract de finanţare în considerarea sumei de bani contractate, iar, ulterior, îşi văd suma afectată de corecţii financiare.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică