Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

CCR pendinte: posibilă neconstituționalitate art. 369 alin. (6) CPP
28.11.2016 | Mihaela MAZILU-BABEL, Cristina GRIGORAȘ

Secţiuni: CCR, Drept constitutional, Drept penal
JURIDICE - In Law We Trust
Mihaela Mazilu-Babel

Mihaela Mazilu-Babel

Cristina Grigoraș

Cristina Grigoraș

Ȋn data de 24.11.2016 s-a constituit un nou dosar (3000D/2016) pe rolul Curții Constituționale, urmȃnd a fi analizate dispozițiile articolului nr. 369 alin. (6) din Codul de procedură penală.

Conform motorului de căutare de pe pagina Curții Constituționale, acesta este primul dosar în care doar acest alineat al art. 369 formează obiectul unui control de constituționalitate (pentru alin. (4) și (5) a se vedea dosarul nr. 193D/2016, iar pentru 369 în întregime, a se vedea decizia nr. 892/2015).

Instanța de trimitere este Judecătoria Sectorului 4 București, iar autorul excepțieie este Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti.

Dispozițiile criticate au următorul conținut normativ:

Art. 369: Notele privind desfăşurarea şedinţei de judecată (extras)
(6)La cerere, părţile, pe cheltuiala acestora, pot obţine o copie electronică a înregistrării şedinţei de judecată în ceea ce priveşte cauza lor, cu excepţia situaţiilor în care şedinţa nu a fost publică în tot sau în parte.”

Cristina GRIGORAȘ (text și selecție)
Masterand, Facultatea de Drept, Universitatea din București

dr. Mihaela Mazilu-Babel (coordonator proiect)

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti