« Flux noutăţi
Proiecte speciale: Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesioniştiBarouriCovid-19 Legal ReactInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatExecutoriReviste juridiceSistemul judiciarUniversitariaCitate juridiceJURIDICE MOLDOVALaw Flaws ProjectLegal Soft SkillsNoul Cod comercial român
Internaţional (Juridice din lumea largă)
JURIDICE

Belgia și Olanda au semnat un acord care le schimbă granițele
29.11.2016 | Irina RÎMARU

JURIDICE - In Law We Trust
Irina Rîmaru

Irina Rîmaru

Luni, 28 noiembrie 2016, Belgia și Olanda au semnat un acord care rezolvă o dispută teritorială ce durează de mulți ani. Belgia a fost de acord să cedeze Olandei o mica peninsulă nelocuită. Simbolic, și Olanda va dona Belgiei o fâșie de teren, potrivit dw.com.

În anul 1843, cele două țări au semnat un tratat prin care granița dintre ele era situată la mijlocul albiei fluviului Meuse, aflat în nord-estul Belgiei. De-a lungul anilor, cursul fluviului s-a deplasat, după o serie de lucrări realizate în anul 1961, astfel că Belgia va compensa prin donarea celor 14 hectare din rezervația naturală aflată pe o peninsulă.

Acordul a fost semnat la Amsterdam, în prezența monarhilor celor două state, iar ministrul de Externe belgian, Didier Reynders, a declarat că fixarea granitei arată stadiul excelent al relațiilor dintre cele două țări. În plus, semnarea acordului arată că schimbarea granițelor se poate face în pace.

Acordul va intra în vigoare de la începutul anului viitor.

De-a lungul timpului, zona a fost un paradis pentru traficanții de droguri și pentru prostituate. Mai mult, în urmă cu cățiva ani, în zonă a fost găsit un cadavru decapitat. Cazul nu a putut fi anchetat de olandezi, pentru că era pe teritoriu belgian, însă belgienii nu puteau ajunge în zonă fără o permisiune specială de la olandezi.

În urmă cu câteva luni, și Norvegia a anunțat că vrea să cedeze Finlandei un varf de munte, odata cu aniversarea a 100 ani de independență.

Irina Rîmaru

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.