Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Belgia și Olanda au semnat un acord care le schimbă granițele


29 noiembrie 2016 | Irina RÎMARU

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro
Irina Rîmaru

Irina Rîmaru

Luni, 28 noiembrie 2016, Belgia și Olanda au semnat un acord care rezolvă o dispută teritorială ce durează de mulți ani. Belgia a fost de acord să cedeze Olandei o mica peninsulă nelocuită. Simbolic, și Olanda va dona Belgiei o fâșie de teren, potrivit dw.com.

În anul 1843, cele două țări au semnat un tratat prin care granița dintre ele era situată la mijlocul albiei fluviului Meuse, aflat în nord-estul Belgiei. De-a lungul anilor, cursul fluviului s-a deplasat, după o serie de lucrări realizate în anul 1961, astfel că Belgia va compensa prin donarea celor 14 hectare din rezervația naturală aflată pe o peninsulă.

Acordul a fost semnat la Amsterdam, în prezența monarhilor celor două state, iar ministrul de Externe belgian, Didier Reynders, a declarat că fixarea granitei arată stadiul excelent al relațiilor dintre cele două țări. În plus, semnarea acordului arată că schimbarea granițelor se poate face în pace.

Acordul va intra în vigoare de la începutul anului viitor.

De-a lungul timpului, zona a fost un paradis pentru traficanții de droguri și pentru prostituate. Mai mult, în urmă cu cățiva ani, în zonă a fost găsit un cadavru decapitat. Cazul nu a putut fi anchetat de olandezi, pentru că era pe teritoriu belgian, însă belgienii nu puteau ajunge în zonă fără o permisiune specială de la olandezi.

În urmă cu câteva luni, și Norvegia a anunțat că vrea să cedeze Finlandei un varf de munte, odata cu aniversarea a 100 ani de independență.

Irina Rîmaru

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii