Secţiuni » Arii de practică » Business » Transporturi
Transporturi
CărţiProfesionişti

Acordul de parteneriat privind relațiile și cooperarea între UE și Noua Zeelandă


30 noiembrie 2016 | Cosmina SIMA

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Afaceri transfrontaliere, Dreptul Uniunii Europene, Drepturile omului, Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, Noutăți legislative, Transporturi

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria L 321/3 din data de 29 noiembrie 2016, a fost publicat Acordul de parteneriat privind relațiile și cooperarea între Uniunea Europeană și statele membre ale acesteia, pe de o parte, și Noua Zeelandă, pe de altă parte

Scopul acordui este de a institui un parteneriat consolidat între părți și de a aprofunda și consolida cooperarea privind domenii de interes reciproc, reflectând valorile și principiile comune, inclusiv prin intensificarea dialogului la nivel înalt.

Părțile se angajează la: dialog politic, respectarea principiilor democratice, drepturile omului și statul de drept, combaterea proliferării armelor de distrugere în masă, combaterea terorismului, cooperarea privind dezvoltarea globală și ajutorul umanitar, cooperarea privind chestiuni economice și legate de comerț, dar și privind justiția, libertatea și securitatea, cooperarea în domeniile cercetării, inovării și societății informaționale, a educației, a culturii, a dezvoltării energiei durabile, energiei și transporturilor, etc.

Părțile instituie un comitet mixt format din reprezentanți ai părților, în cadrul căruia au loc consultări pentru a facilita punerea în aplicare a acestui acord și pentru a obține progrese în atingerea obiectivelor generale ale acestuia, precum și pentru a menține coerența globală a relațiilor dintre Uniune și Noua Zeelandă.

Acordul intră în vigoare în a treizecea zi de la data la care părțile și-au notificat reciproc finalizarea procedurilor legale necesare în acest sens.

Cosmina Sima

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică