Secţiuni » Arii de practică » Business » Concurenţă
Concurenţă
DezbateriCărţiProfesionişti
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Citeşte mai mult: Concurență, Corporate, Flux informații, SELECTED

Tribunalul București emite prima ordonanță președințială de încetare și interzicere provizorie a actelor de concurență neloială de deturnare a clientelei prin utilizarea de secrete comerciale

29 noiembrie 2016 | JURIDICE.ro

Tribunalul București – Secția a VI-a civilă a admis, în temeiul prevederilor art. 7 alin. (3) din Legea nr. 11/1991 privind combaterea concurenței neloiale, o cerere de emitere a unei ordonanțe președințiale prin care a dispus, cu titlu provizoriu, încetarea actelor de deturnare a clientelei prin utilizarea de secrete comerciale și a interzis desfășurarea de anumite activități până la soluționarea cererii principale.

Decizia instanței, prima care vizează emiterea unei astfel de măsuri provizorii, reliefează importanța introducerii în textul legii nr. 11/1991 a art. 7, cel care deschide calea părții vătămate prin practici de concurență neloială de a se adresa direct instanței de judecată, inclusiv prin solicitarea de măsuri provizorii care permit evitarea producerii sau amplificării unui prejudiciu până la soluționarea cererii principale.

Cu toate că decizia nu este definitivă, fiind supusă apelului, aceasta constituie un semnal important pentru societățile comerciale ale căror secrete comerciale constituie, de foarte multe ori, active deosebit de importante și care, odată divulgate, nu mai pot fi protejate decât prin mijloace de drept.

În acest context, mesajul dat de TB este unul încurajator pentru mediul de afaceri, caracterul dinamic al activității comerciale primind o asigurare că utilizarea nelegală a secretelor comerciale poate fi sancționată în vederea consolidării unui mediu economic loial și corect.

paul-butaSoluția instanței este importantă întrucât indică voința legiuitorului de a asigura că societățile comerciale își desfășoară activitatea în mod loial și onest, cu respectarea secretelor comerciale ale concurenților, statul intervenind cu promptitudine și celeritate atunci când importanta valoare pe care secretele comerciale o prezintă pentru comercianți este deturnată în mod nelegal de un concurent”, a declarat  coordonatorul echipei care a instrumentat cazul, Paul Buta – Partener MUŞAT & ASOCIAŢII.

MUŞAT & ASOCIAŢII a asistat încă din fazele incipiente ale proiectului reclamantul, o importantă societate de prestare de servicii în domeniul IT pentru sectorul financiar-bancar, echipa de avocați implicați în proiect fiind coordonată de către Paul Buta – Partener, alături de Dan Minoiu și Răzvan Pele –Managing Associates și Mateea Codreanu – Associate.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Arii de practică

Achiziţii publice
Afaceri transfrontaliere
Arbitraj
Asigurări
Banking
Concurenţă
Construcţii
Contencios administrativ
Contravenţii
Corporate
Cyberlaw
Cybersecurity
Data protection
Drept civil
Drept comercial
Drept constituţional
Drept penal
Dreptul familiei
Dreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
Dreptul penal al afacerilor
Dreptul sportului
Drepturile omului
Energie
Fiscalitate
Fuziuni & Achiziţii
Gambling
Health & Pharma
Infrastructură
Insolvenţă
Malpraxis medical
Media & publicitate
Mediere
Piaţa de capital
Procedură civilă
Procedură penală
Proprietate intelectuală
Protecţia animalelor
Protecţia consumatorilor
Protecţia mediului
Recuperare creanţe
Sustenabilitate
Telecom
Transporturi

Parteneri arii de practică
Specialişti
Secţiuni   Noutăţi   Servicii      Articole   Jurisprudenţă   Legislaţie      Arii de practică