Secţiuni » Arii de practică » Business » Concurenţă
Concurenţă
DezbateriCărţiProfesionişti

Tribunalul București emite prima ordonanță președințială de încetare și interzicere provizorie a actelor de concurență neloială de deturnare a clientelei prin utilizarea de secrete comerciale
29.11.2016 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Concurență, Content, Corporate, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Tribunalul București – Secția a VI-a civilă a admis, în temeiul prevederilor art. 7 alin. (3) din Legea nr. 11/1991 privind combaterea concurenței neloiale, o cerere de emitere a unei ordonanțe președințiale prin care a dispus, cu titlu provizoriu, încetarea actelor de deturnare a clientelei prin utilizarea de secrete comerciale și a interzis desfășurarea de anumite activități până la soluționarea cererii principale.

Decizia instanței, prima care vizează emiterea unei astfel de măsuri provizorii, reliefează importanța introducerii în textul legii nr. 11/1991 a art. 7, cel care deschide calea părții vătămate prin practici de concurență neloială de a se adresa direct instanței de judecată, inclusiv prin solicitarea de măsuri provizorii care permit evitarea producerii sau amplificării unui prejudiciu până la soluționarea cererii principale.

Cu toate că decizia nu este definitivă, fiind supusă apelului, aceasta constituie un semnal important pentru societățile comerciale ale căror secrete comerciale constituie, de foarte multe ori, active deosebit de importante și care, odată divulgate, nu mai pot fi protejate decât prin mijloace de drept.

În acest context, mesajul dat de TB este unul încurajator pentru mediul de afaceri, caracterul dinamic al activității comerciale primind o asigurare că utilizarea nelegală a secretelor comerciale poate fi sancționată în vederea consolidării unui mediu economic loial și corect.

paul-butaSoluția instanței este importantă întrucât indică voința legiuitorului de a asigura că societățile comerciale își desfășoară activitatea în mod loial și onest, cu respectarea secretelor comerciale ale concurenților, statul intervenind cu promptitudine și celeritate atunci când importanta valoare pe care secretele comerciale o prezintă pentru comercianți este deturnată în mod nelegal de un concurent”, a declarat  coordonatorul echipei care a instrumentat cazul, Paul Buta – Partener MUŞAT & ASOCIAŢII.

MUŞAT & ASOCIAŢII a asistat încă din fazele incipiente ale proiectului reclamantul, o importantă societate de prestare de servicii în domeniul IT pentru sectorul financiar-bancar, echipa de avocați implicați în proiect fiind coordonată de către Paul Buta – Partener, alături de Dan Minoiu și Răzvan Pele –Managing Associates și Mateea Codreanu – Associate.

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti