Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Health & Pharma
CărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

Ziua mondială de luptă împotriva HIV/SIDA
01.12.2018 | Cristian JURA, Daniela NICULCEA


Cyberlaw - Valoarea legala a documentelor electronice
Cristian Jura

Cristian Jura

Daniela Niculcea

Daniela Niculcea

1 decembrie 2018: Ziua mondială de luptă împotriva HIV/SIDA este marcată, anual, la data de 1 decembrie.

Tema din acest an pentru Ziua mondială de luptă împotriva HIV/SIDA , care marchează cea de-a 30-a aniversare la 1 decembrie, este „Cunoașteți-vă statutul”.

S-au înregistrat progrese semnificative în ceea ce privește răspunsul la SIDA încă din 1988, iar astăzi trei din patru persoane care trăiesc cu HIV își cunosc statutul. Însă mai avem mile să mergem, așa cum arată cel mai recent raport al UNAIDS, și care include includerea persoanelor care trăiesc cu HIV care nu cunosc statutul lor și asigurându-se că acestea sunt legate de servicii de îngrijire și de prevenire a calității.

Testul HIV este esențial pentru extinderea tratamentului și asigurarea faptului că toți oamenii care trăiesc cu HIV pot duce o viață sănătoasă și productivă. De asemenea, este esențial să se atingă obiectivele de 90-90-90 și să se împuternicească oamenii să facă alegeri în ceea ce privește prevenirea HIV, astfel încât să se poată proteja pe ei înșiși și pe cei dragi.

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Daniela Niculcea, Facultatea de Drept, Universitatea din București, Internship la Societatea de Științe Juridice (SSJ)

***

Cristian Jura

Cristian Jura

Cristina Grigoraș

Cristina Grigoraș

1 decembrie 2017: Ziua mondială de luptă împotriva HIV/SIDA este marcată, anual, la data de 1 decembrie.

Tema din acest an este intitualtă Sănătatea mea, dreptul meu (My health, my right), potrivit unui comunicat al ONU. Campania din acest este focusată pe dreptul la sănătate.

Ca dată statistică, amintim că 1,8 milioane de oameni au fost infectați cu HIV în anul 2016.

***

1 decembrie 2016: 1 Decembrie este nu doar sărbătoarea națională a românilor de pretutindeni, ci și Ziua mondială de luptă împotriva HIV/SIDA (World AIDS Day).

Ziua mondială de luptă împotriva HIV/SIDA a fost inaugurată în 1988, în cadrul Conferinței mondiale privind SIDA de la Londra și reprezintă o oportunitate pentru oamenii din întreaga lume să se unească în lupta împotriva HIV, să-și arate sprijinul pentru persoanele care trăiesc cu HIV și pentru a-i comemora pe cei care au murit din cauza acestei boli.

Începând cu 2015 sloganul Zilei de luptă împotriva HIV/SIDA este „Spre o cale rapidă de a pune capăt HIV/SIDA”. Această abordare pornește de la faptul că până în iunie 2016, 18.2 milioane de persoane au avut acces la tratament contra sindromului și că noile infecții legate de acest virus s-au redus cu 35% începând cu 2000, în timp ce numărul deceselor cauzate de SIDA s-au diminuat cu 45% din 2005.

Sloganul este legat și de Strategia de reacție rapidă adoptată de către ONU pentru perioada 2016-2021 (The UNAIDS 2016–2021 Strategy), al cărei scop este atingerea, până în 2020, a unui prag de 30 de milioane de persoane care au acces la tratament.

:: Website-ul oficial aici

* Legal Days este un proiect dezvoltat de prof. univ. dr. Cristian Jura cu susținerea Societății de Științe Juridice.

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Arbitru Tribunalul pentru Arbitraj Sportiv
Masterand Cristina Grigoraş
Facultatea de Drept, Universitatea din București

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate