JURIDICE SELECTED
Print Friendly, PDF & Email

Ziua internațională a voluntarilor

05.12.2018 | Cristian JURA, Alina GAJA
Abonare newsletter
Cristian Jura

Cristian Jura

Alina Gaja

2018: Ziua internațională a voluntarilor este marcată, anual, la data de 5 decembrie.

Temă pentru 2018: Voluntarii construiesc comunități rezistente.

Prin această temă se recunoaște eforul voluntarilor din întreaga lume – cu un accent deosebit pe voluntarii comunității locale – care contribuie la creșterea rezistenței comunităților împotriva dezastrelor naturale, a stresului economic și a șocurilor politice. Tema campaniei combină recunoașterea voluntarilor cu dovezi concrete din Raportul privind statutul voluntariatului în lume 2018.

# IVD2018 se axează pe valorile voluntariatului prin aprecierea voluntarilor locali, inclusiv a grupurilor marginalizate și a femeilor, care reprezintă aproape 60% din voluntarii din întreaga lume, și impactul acestora asupra construirii comunităților rezistente.

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Alina Gaja

***

Cristian Jura

Cristian Jura

Cristina Grigoraș

Cristina Grigoraș

2017: Ziua internațională a voluntarilor este marcată, anual, la data de 5 decembrie.

Temă pentru 2017: ”Voluntarii acționează primii. Aici. Peste tot. (Volunteers Act First. Here. Everywhere.)”.

***

2016: Ziua internațională a voluntarilor (International Volunteer Day – IVD) este marcată, anual, la data de 5 decembrie.

Sediul materiei: Această zi a fost proclamată de Adunarea Generală a ONU prin rezoluția 40/212 din 17 decembrie 1985.

Temă pentru 2016: „#Aplauze Globale – oferiți-le voluntarilor o mână de ajutor (#GlobalApplause – give volunteers a hand)”, fiind o provocare lansată voluntarilor din întreaga lume de a se implica în implementarea noilor obiective globale, respectiv a Agendei 2030 pentru o dezvoltare durabilă, adoptată de Adunarea Generală a ONU la 25 septembrie 2015.

Scopul acestei zile este acela de a celebra munca în folosul celorlalți, de a împărtăși valorile voluntariatului și de a le promova în cadrul comunităților, al organizațiilor neguvernamentale, al agențiilor ONU, al autorităților guvernamentale sau al sectorului privat.

Pentru a contribui la pace și dezvoltare, pledând pentru recunoașterea activității voluntarilor și colaborarea în vederea includerii voluntariatului în programele guvernamentale de dezvoltare, Adunarea Generală a ONU a implementat, începând cu 1970, programul Voluntarii Națiunilor Unite (UNV).

Noutatea adusă prin acest program este că voluntarii pot lua parte la activităţile organizaţiilor care acţionează pentru dezvoltarea umană sustenabilă nu doar la faţa locului, ci şi online, prin Serviciul online de voluntariat al UNV.

::Website-ul oficial aici

* Legal Days este un proiect dezvoltat de prof. univ. dr. Cristian Jura cu susținerea Societății de Științe Juridice.

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Masterand Cristina Grigoraș, Facultatea de Drept, Universitatea din București

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereCărţiEvenimenteProfesioniştiRomanian Lawyers Week