Achiziţii publiceAfaceri transfrontaliereArbitrajAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiContencios administrativContravenţiiCorporateCyberlawData protectionDrept civilDrept comercialDrept constituţionalDrept penalDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiDreptul UEEnergieExecutare silităFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăLITIGIIMedia & publicitateMedierePiaţa de capitalProcedură civilăProprietate intelectualăProtecţia consumatorilorProtecţia mediuluiTelecom
 
Mediu
CărţiProfesionişti
Înregistrările video sunt accesibile pentru membri şi parteneri. Cheltuială deductibilă fiscal. Reducere 39,6 euro pentru avocaţii din barourile Bucureşti, Ilfov, Dolj, Timiş, Prahova şi Sibiu. Se acordă 20 de puncte de pregătire profesională. UNBR încurajează extinderea naţională, detalii aici. Reducere 19,8 euro pentru executorii Camerei Executorilor Bucureşti, membrii UNELM şi notarii Camerei Notarilor Publici Bucureşti.
Abonare newsletter oficial JURIDICE.ro

Print Friendly, PDF & Email

Ziua mondială a solului

05.12.2018 | Cristian JURA, Alina GAJA
Cristian Jura

Cristian Jura

Alina Gaja

2018Ziua Mondială a Solului este marcată, anual, la data de 5 decembrie.

Temă pentru 2018: „Fii tu soluția pentru poluarea solului.”

În acest an, Ziua mondială a solului are ca scop aducerea în atenția opiniei publice a rolului solului în viața de zi cu zi și a problemelor legate de necesitatea protejării calitative a resurselor noastre limitate de sol. Vizând problemele pe care le ridică asigurarea rezervelor de hrană, inundațiile sau schimbările climatice, multe dintre răspunsurile care se caută s-ar putea afla în sol. Solul, această crustă fragilă, este de fapt un sistem complex, iar cercetarea științifică dezvăluie an de an, tot mai multe despre rolul și importanța sa în susținerea vieții pe pământ.

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Alina Gaja

***

2017Ziua Mondială a Solului este marcată, anual, la data de 5 decembrie.

Temă pentru 2017: Îngrijirea Pământului începe de la Sol (Caring for the Planet starts from the Ground), potrivit unui comunicat la ONU.

***

Cristian Jura

Cristian Jura

Cristina Grigoraș

Cristina Grigoraș

2016: Ziua Mondială a Solului (World Soil Day) este marcată, anual, la data de 5 decembrie.

Sediul materiei: Această zi a fost procalamată de Adunarea Generală a ONU prin Rezoluția 68/232 din 2013.

Scopul celebrării acestei zile este informarea oamenilor asupra importanței solului, ca o componentă fundamentală a sistemului natural și ca factor care contribuie semnificativ la bunăstarea oamenilor.

Evenimentul are loc pe 5 decembrie, deoarece corespunde cu ziua de naștere oficială a H.M. King Bhumibol Adulyadej, regele Thailandei, care a inaugurat oficial evenimentul.

În perioada conducerii asigurată de acesta și în cadrul „Parteneriatului global pentru sol”, Organizația pentru Alimentație și Agricultură a Națiunilor Unite (FAO — Food and Agriculture Organization of the United Nations), a promovat celebrarea oficială a Zilei Mondiale a Solului, cu scopul conștientizării la nivel mondial a importanței acestuia, iar, ulterior Conferinței FAO din iunie 2013, Adunarea Generala a ONU a proclamat această zi.

:: Website-ul oficial aici

* Legal Days este un proiect dezvoltat de prof. univ. dr. Cristian Jura cu susținerea Societății de Științe Juridice.

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Masterand Cristina Grigoraş, Facultatea de Drept, Universitatea din București


Aflaţi mai mult despre , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important
Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.