Internaţional (Juridice din lumea largă)
JURIDICE
Print Friendly, PDF & Email

Ziua internațională a aviației civile

07.12.2018 | Cristian JURA, Alina GAJA
Abonare newsletter
Cristian Jura

Cristian Jura

Alina Gaja

2018Ziua internațională a aviației civile este marcată, anual, la data de 7 decembrie.

Temă pentru 2018: „Lucrăm împreună pentru ca nici o țară să nu fie lasată în urmă (Working Together to Ensure No Country is Left Behind).”

În 2018, se împlinesc 25 de ani de la înfiinţarea Regiei Autonome Autoritatea Aeronautică Civilă Română (AACR), una dintre cele mai importante instituţii din domeniul aviaţiei civile, aflată sub autoritatea Ministerului Transporturilor în calitatea sa de autoritate de stat în domeniul aviaţiei civile. Încă de la înfiinţare, AACR a exercitat o funcţie importantă de supervizare a siguranţei şi securităţii în aviaţia civilă la nivel naţional.

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Alina Gaja

***

2017Ziua internațională a aviației civile este marcată, anual, la data de 7 decembrie.

Temă pentru 2017: „Lucrăm împreună pentru ca nici o țară să nu fie lasată în urmă (Working Together to Ensure No Country is Left Behind).”

***

Cristian Jura

Cristian Jura

Cristina Grigoraș

Cristina Grigoraș

2016Ziua internațională a aviației civile (International Civil Aviation Day) este marcată, anual, la data de 7 decembrie.

Sediul materiei: Această zi a fost stabilită Ziua Internațională a Aviației Civile în 1994, de către Adunarea Organizaţiei Internaţionale a Aviaţiei Civile (ICAO), pentru a marca o jumătate de secol de la crearea organizaţiei, iar în urma iniţiativei sale, Adunarea Generală a Naţiunilor Unite a inclus această a zi în calendarul oficial al Naţiunilor Unite, prin Rezoluția 51/33 din 1996, adoptată de Adunarea Generală ONU.

La fiecare cinci ani, coincizând cu aniversările organizației (2014/2019 /2024/2029/etc.), Consiliul ICAO stabilește o temă specială pentru aniversarea Zilei Internaționale a Aviației Civile, iar pentru intervalul dintre aniversări, reprezentanții Consiliului aleg o temă unică.

Temă pentru 2015-2018: “Lucrăm împreună pentru ca nici o țară să nu fie lasată în urmă (Working Together to Ensure No Country is Left Behind)”

Principalul obiectiv al campaniei este asigurarea că punerea în aplicare a standardelor și a practicilor ce privesc navigația aeriană este mai bine armonizată la nivel global, astfel încât toate statele să aibă acces la beneficii socio-economice semnificative cât privește transportul aerian în condiții de siguranță și de încredere.

Scopul celebrării acestei zile este de a conștientiza importanța aviației civile în dezvoltarea economică și socială a statelor, precum și rolul pe care îl are ICAO în promovarea siguranței și eficienței transporturilor aeriene internaționale.

În prezent, aceasta are 191 de state membre, România  devenind stat contractant prin Decretul nr. 194 din 24 aprilie 1965 privind aderarea Republicii Populare Române la Convenția privind aviația civilă internațională, semnată la Chicago la 7 decembrie 1944.

:: Website-ul oficial aici

Legal Days este un proiect dezvoltat de prof. univ. dr. Cristian Jura cu susținerea Societății de Științe Juridice.

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Masterand Cristina Grigoraș, Facultatea de Drept, Universitatea din București

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereCărţiEvenimenteProfesioniştiRomanian Lawyers Week