Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Construcţii
CărţiProfesionişti
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

Avocații ZRP, implicați în una dintre cele mai importante tranzacții de pe piața materialelor de construcție de anul acesta
07.12.2016 | JURIDICE.ro

O echipa de avocaţi ai Zamfirescu Racoți &Partners (ZRP), coordonată de Anca Danilescu, partener al casei de avocatură, împreună cu Iuliana Negoiţă şi Dan Curiciuc, avocaţi seniori ai ZRP, a asistat Grupul Saint-Gobain în tranzacția prin care liderul mondial în domeniul habitatului şi al construcţiilor a achiziţionat întregul capital social  al companiei românești Pietta Glass Working, care activează în domeniul procesării sticlei pentru aplicaţii industriale și  al elementelor vitrate pentru fațade. Pietta, fondată acum 16 ani de familia cu acelaşi nume, dispune de importante facilități de producție de sticlă – arhitecturală, pentru vitrine frigorifice, pentru mobilier și construcții navale, în parcul industrial de la Vălenii de Munte, județul Prahova.

Anca Danilescu

Anca Danilescu: ”A fost o tranzacție interesantă şi, în unele momente, provocatoare, un soi de cursă contra-cronometru încheiată cu succes în mai puţin de 4 luni, în care au fost cooptaţi, din cadrul ZRP, peste 9 avocaţi cu specializări multiple. Este una dintre cele mai importante tranzacții de M&A în care a fost implicată anul acesta o echipă a ZRP.”

În ultimii 11 ani, ZRP a acordat în mod constant servicii de asistenţă juridică Grupului Saint-Gobain, cu privire la aspecte legale variate, în domenii precum fuziuni şi achiziţii, drept societar, contracte, dreptul muncii, litigii etc.

Prin această tranzacție, gigantul francez a anunțat că urmărește să îşi extindă amprenta industrială pentru a servi şi mai eficient piaţa mondială de faţade, aflată în continuă creştere  și pentru a-şi întări poziția în piaţa aplicațiilor industriale, cu o bază de costuri optimizată. Tranzacția survine în linie cu strategia Grupului Saint-Gobain  de a-și extinde gama de produse către soluții cu valoare adăugată mare pe piața materialelor de construcții.

Saint-Gobain este lider mondial în sectorul materialelor de construcții, cu vânzări de 39,6 mld. euro în 2015, peste 170.000 de angajați și operațiuni în 67 de ţări.

***

Despre Zamfirescu Racoţi & Partners

Zamfirescu Racoţi & Partners (ZRP) este acreditată ca una dintre cele mai importante societăţi de avocatură din România, oferind servicii de asistenţă juridică atât în sfera litigiilor şi a arbitrajului, cât şi în domeniul avocaturii de business şi al consultanţei fiscale.

ZRP are o echipă de 51 de avocați, dintre care opt asociaţi – Călin-Andrei Zamfirescu, Ioana Racoţi şi Stan Tîrnoveanu – asociaţi fondatori, dr. Cosmin Vasile (asociat coordonator), Anca Danilescu (asociat senior), Elena Iacob, Alina Tugearu şi dr. Antoniu Obancia (asociați).


Aflaţi mai mult despre , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.