Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Procedură civilă
Procedură civilă
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Curtea de Apel Suceava. Prematuritatea atacării încheierii de respingere a cererii de recuzare
09.12.2016 | Valeria BĂLĂNEL

Secţiuni: Jurisprudență Curți de Apel, Procedură civilă, Selected
JURIDICE - In Law We Trust
Valeria Bălănel

Valeria Bălănel

Curtea de Apel Suceava a hotărât că, în contextul în care nu există încă o hotărâre definitivă pronunțată într-o cauză, nu este posibil să se atace cu recurs o încheiere prin care a fost respinsă o cerere de recuzare. Astfel, conform art. 53 alin. (1) Cod de procedură civilă, încheierea prin care s-a respins recuzarea poate fi atacată numai de părți, odată cu hotărârea prin care s-a soluționat cauza, iar, când această din urmă hotărâre este definitivă, încheierea va putea fi atacată cu recurs la instanța ierarhic superioară, în termen de 5 zile de la comunicarea hotărârii. În speță, cauza nu a fost încă soluționată, ea fiind în curs de judecare. Prin urmare, Curtea a invocat din oficiu excepția prematurității și a respins recursul ca prematur formulat. (Decizia nr. 111 din data de 6 iulie 2016 pronunțată de Secția I Civilă a Curții de Apel Suceava având ca obiect cerere recuzare)

Valeria Bălănel

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti