Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Procedură civilă
Procedură civilă
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Curtea de Apel Suceava. Prematuritatea atacării încheierii de respingere a cererii de recuzare


9 decembrie 2016 | Valeria BĂLĂNEL

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro
Valeria Bălănel

Valeria Bălănel

Curtea de Apel Suceava a hotărât că, în contextul în care nu există încă o hotărâre definitivă pronunțată într-o cauză, nu este posibil să se atace cu recurs o încheiere prin care a fost respinsă o cerere de recuzare. Astfel, conform art. 53 alin. (1) Cod de procedură civilă, încheierea prin care s-a respins recuzarea poate fi atacată numai de părți, odată cu hotărârea prin care s-a soluționat cauza, iar, când această din urmă hotărâre este definitivă, încheierea va putea fi atacată cu recurs la instanța ierarhic superioară, în termen de 5 zile de la comunicarea hotărârii. În speță, cauza nu a fost încă soluționată, ea fiind în curs de judecare. Prin urmare, Curtea a invocat din oficiu excepția prematurității și a respins recursul ca prematur formulat. (Decizia nr. 111 din data de 6 iulie 2016 pronunțată de Secția I Civilă a Curții de Apel Suceava având ca obiect cerere recuzare)

Valeria Bălănel

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii