Secţiuni » Avocaţi
Avocaţi (UNBR, INPPA şi barouri)

Alina Bica, suspendată din avocatură. UPDATE: poziţia Alinei Bica


10 decembrie 2016 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Sâmbătă, 10 decembrie 2016. Alina Bica a declarat la Antena 3 după aflarea deciziei: ”Decizia dumnealor s-a întemeiat pe o prevedere din statutul avocatului, nu din lege. Pe mine mă surprinde, acțiunea penală nu s-a pus în mișcare împotriva mea după ce am devenit avocat. Când am devenit avocat situația mea era cunoscută. E o surpriză. Înțeleg, mă revoltă, credeam că trăiesc într-o altă țară, credeam că ce scrie în lege mi se aplică și mie. M-am trezit în această situație și doresc să le comunic un lucru. Intenționez să contesc decizia, intenționez să mă lupt. Nu voi pleca capul în fața nimănui.” 

***

Vineri, 9 decembrie 2016. Baroul Dolj a anunțat că, în şedinţa din 8 decembrie 2016, Consiliul Baroului Dolj a decis în unanimitate suspendarea dreptului Alinei Bica de a exercita profesia de avocat, în temeiul art. 50 din Statutul profesiei de avocat, potrivit unui comunicat al Baroului Dolj, semnat de av. dr. Lucian Bernd Săuleanu, Decan.

Decizia este executorie şi poate fi contestată la Consiliul Uniunii Naţionale a Barourilor din România în termen de 15 zile de la comunicarea acesteia. Contestaţia nu suspendă executarea.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică