Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Contencios administrativ
Contencios administrativ
DezbateriCărţiProfesionişti

ICCJ. Lipsa caracterului administrativ al unui act emis de o misiune civilă


16 decembrie 2016 | Cosmina SIMA
Secţiuni: Contencios administrativ, Dreptul Uniunii Europene, ÎCCJ Jurisprudență curentă, SELECTED
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice
Cosmina Sima

Cosmina Sima

Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât că, în situația în care șeful unei misiunii civile organizate în cadrul PSAC (Politici de Securitate și Apărare Comune) a UE emite un act prin care unei persoane detaşate în cadrul acesteia i s-au comunicat unele aspecte legate de plata indemnizaţiei pentru concediul medical, acest act nu poate fi apreciat drept act administrativ în sensul legii contenciosului administrativ. Aceasta apare ca urmare a faptului că misiunea civilă în cauză este fără personalitate juridică și este subordonată Serviciului European de Acțiune Externă, neavând calitatea juridică de organism sau instituție europeană. În consecință, nu deține nici capacitate juridică administrativă pentru a putea fi asimilata unei autorități publice în sensul art. 2 alin. (1) lit. b) din Legea nr. 554/2004. (Decizia nr. 84 din 22 ianuarie 2016 pronunţată în recurs de Secţia de contencios administrativ și fiscal a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie având ca obiect acțiune în anulare)

Cosmina Sima

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional
JURIDICE Comunicare
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro