Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Mediu
CărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

Ziua internațională a munților
11.12.2018 | Cristian JURA, Daniela NICULCEA


Cyberlaw - Valoarea legala a documentelor electronice
Cristian Jura

Cristian Jura

Daniela Niculcea

Daniela Niculcea

11 decembrie 2018: Ziua internațională a munților este marcată, anual, la data de 11 decembrie.

Tema din acest an este: „Munții contează” (MountainsMatter).

Chiar dacă sunt menționate în Agenda 2030, munții sunt adesea uitați. Dat fiind rolul cheie pe care îl joacă în livrarea de bunuri și servicii către ecosistemul-cheie al planetei și vulnerabilitatea acestora la schimbările climatice, trebuie să ne intensificăm atenția asupra munților.

Ziua internațională a munților în 2018 va fi o oportunitate de a crea o mare mișcare socială care să aducă probleme culinare meselor politicienilor. Printr-o campanie globală, o strategie socială și evenimente din întreaga lume, FAO intenționează să spună lumii că neglijarea actuală a popoarelor montane și montane trebuie să se oprească

 

***

11 decembrie 2017: Ziua internațională a munților este marcată, anual, la data de 11 decembrie.

Tema din acest an este ”Munții sub presiune: climă, foamete, migrație” (Mountains under pressure: climate, hunger and migration), potrivit unui comunicat ONU.

Aproape un miliard de locuitori locuiesc în zonele montane, iar peste jumătate din populația umană depinde de munți pentru apă, hrană și energie curată. Cu toate acestea, munții sunt amenințați de schimbările climatice, de degradarea terenurilor, de exploatare și de dezastre naturale, cu consecințe potențial profunde și devastatoare atât pentru comunitățile montane, cât și pentru restul lumii.

***

Cristian Jura

Cristian Jura

Cristina Grigoraș

Cristina Grigoraș

11 decembrie 2016Ziua internațională a munților (International Mountain Day) este marcată, anual, la data de 11 decembrie.

Ziua Internațională a Munților își are rădăcinile în anul 1992, când adoptarea capitolului 13 al Agendei 21 „Gestionarea ecosistemelor fragile: dezvoltarea durabilă a muntelui” la Conferința Națiunilor Unite pentru Mediu și Dezvoltare a pus o piatră de hotar în istoria dezvoltării montane. O atenție sporită acordată importanței munților a condus Adunarea Generală a ONU să declare anul 2002 „Anul Internațional al Munților ONU”.

Cu această ocazie, Adunarea Generală a ONU a desemnat 11 decembrie, începând cu anul 2003, ca „Ziua Muntelui Internațional”.

Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO) este agenția de coordonare pentru pregătirea și animarea acestei sărbători (IMD) și are mandatul de a conduce respectarea acesteia la nivel mondial. Echipa de Apă și Munte a Departamentului pentru Agricultură al FAO este responsabilă pentru coordonarea acestui proces internațional.

Conform statisticilor, zonele montane acoperă aproximativ 22% din suprafața Pământului și joacă un rol important în direcția spre o creștere economică sustenabilă. Mai mult decât atât, acestea furnizează mijloace de subzistență și asigură un trai decent pentru 915 milioane de oameni care trăiesc la munte din întreaga lume – 13% din populația globală – iar alte câteva milioane de persoane beneficiază de pe urma acestei bogății naturale.

Tema din acest an este „Mountain Cultures: Celebrating diversity and strengthening identity” și are drept scop promovarea diversității comunităților și obiceiurilor montane, potrivit unui comunicat al FAO. Patrimoniul tradițional și cultural, precum și spiritualitatea sunt intrinsec legate de traiul oamenilor în munți, date fiind culturile și tradițiile străvechi și având în vedere faptul că munții sunt locuri de cult religios, pelerinaj și ritualuri peste tot în lume.

Cu toate acestea, potrivit ONU, țările, comunitățile și organizațiile sunt binevenite a sărbători Ziua internațională a munților, prin alegerea unei teme diferite, care ar putea fi mai relevantă pentru acestea.

Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO) este agenția de coordonare pentru pregătirea și animarea acestei sărbători (IMD) și are mandatul de a conduce respectarea acesteia la nivel mondial. Echipa de Apă și Munte a Departamentului pentru Agricultură al FAO este responsabilă pentru coordonarea acestui proces internațional.

:: Website-ul oficial aici.

* Legal Days este un proiect dezvoltat de prof. univ. dr. Cristian Jura cu susținerea Societății de Științe Juridice.

Prof. univ. dr. Cristian JURA
Masterand Cristina Grigoraş
Facultatea de Drept, Universitatea din București
Daniela Niculcea, Facultatea de Drept, Universitatea din București, Internship la Societatea de Științe Juridice (SSJ)

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate