Secţiuni » Arii de practică » Protective » Mediu
Mediu
CărţiProfesionişti

Ziua internațională a munților


11 decembrie 2016 | Cristian JURA, Cristina GRIGORAȘ
Secţiuni: Afaceri transfrontaliere, Articole, Dreptul mediului, Legal Days, SELECTED, VARIA
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice
Cristian Jura

Cristian Jura

Cristina Grigoraș

Cristina Grigoraș

Pe 11 decembrie este celebrată, anual, Ziua internațională a munților (International Mountain Day). Această zi a fost proclamată în 2003 de Adunarea Generală a ONU prin Rezoluția 57/245, pentru a sublinia importanța dezvoltării durabile a zonei montane.

Conform statisticilor, zonele montane acoperă aproximativ 22% din suprafața Pământului și joacă un rol important în direcția spre o creștere economică sustenabilă. Mai mult decât atât, acestea furnizează mijloace de subzistență și asigură un trai decent pentru 915 milioane de oameni care trăiesc la munte din întreaga lume – 13% din populația globală – iar alte câteva milioane de persoane beneficiază de pe urma acestei bogății naturale.

Tema din acest an este „Mountain Cultures: Celebrating diversity and strengthening identity” și are drept scop scop promovarea diversității comunităților și obiceiurilor montane. Patrimoniul tradițional și cultural, precum și spiritualitatea sunt intrinsec legate de traiul oamenilor în munți, date fiind culturile și tradițiile străvechi și având în vedere faptul că munții sunt locuri de cult religios, pelerinaj și ritualuri peste tot în lume.

Cu toate acestea, potrivit ONU, țările, comunitățile și organizațiile sunt binevenite a sărbători Ziua internațională a munților, prin alegerea unei teme diferite, care ar putea fi mai relevantă pentru acestea.

Web-site-ul oficial al campaniei este: http://www.un.org/en/events/mountainday/.

* Legal Days este un proiect dezvoltat de prof. univ. dr. Cristian Jura cu susținerea Societății de Științe Juridice.

Prof. univ. dr. Cristian JURA

Masterand Cristina Grigoraş
Facultatea de Drept, Universitatea din București

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional
JURIDICE Comunicare
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro