Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Ministerul Sănătăţii, MJ, PICCJ și DNA au încheiat un protocol pentru prevenirea corupţiei în sistemul sanitar
12.12.2016 | Georgiana-Camelia LUCIU

JURIDICE - In Law We Trust
Georgiana-Camelia Luciu

Georgiana-Camelia Luciu

Vineri, 9 decembrie 2016, a fost încheiat un protocol de colaborare între Ministerul Sănătăţii, Ministerul Afacerilor Interne, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Direcţia Naţională Anticorupţie pentru desfăşurarea activităţilor de prevenire a corupţiei în sistemul sanitar şi a violenţei împotriva personalului medical.

Obiectul acestui document îl constituie stabilirea domeniilor şi modalităţilor în care părţile îşi pot acorda sprijin reciproc în vederea realizării atribuţiilor conform competenţelor legale conferite prin actele normative în vigoare.

Protocolul a fost încheiat în scopul asigurării cadrului inter-instituţional de colaborare între instituţiile semnatare în vederea desfăşurării activităţilor de prevenire a corupţiei, conform atribuţiilor/competenţelor stabilite prin lege, precum şi pentru asigurarea siguranţei personalului medical din unităţile sanitare publice.

În scopul atingerii obiectivelor protocolului, părţile pot organiza întâlniri de lucru cu personalul instituţiilor semnatare, având ca teme de dezbatere metode şi mijloace de prevenire a corupţiei.

Totodată, în vederea îndeplinirii scopului pentru care a fost încheiat acest document, se va proceda la furnizarea de rapoarte, studii de caz şi alte materiale de interes elaborate la nivelul Direcţiei Generale Anticorupţie din Ministerul Afacerilor Interne şi al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru crearea unui cadru corespunzător informării Ministerului Sănătăţii cu privire la acest protocol şi a unor potenţiale măsuri de prevenire a faptelor de corupţie.

:: sursa: www.mpublic.ro

Georgiana-Camelia Luciu

Secţiuni: Comunicate parchete, Drept penal, Sistemul judiciar | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO