« Flux noutăţi
Proiecte speciale: Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesioniştiBarouriCovid-19 Legal ReactInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatExecutoriReviste juridiceSistemul judiciarUniversitariaCitate juridiceJURIDICE MOLDOVALaw Flaws ProjectLegal Soft SkillsNoul Cod comercial român
Barouri
Official partner: Uniunea Naţională a Barourilor din România

UNBR. Punct de vedere ref. posibilitate legală grupare societate de avocați – cabinet individual de avocat
14.12.2016 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust ZRVP

Sâmbătă, 3 decembrie 2016, Uniunea Națională a Barourilor din România a dat publicității Punctul de vedere Este legal posibilă gruparea dintre o societate de avocați și un cabinet individual de avocat?, potrivit unui comunicat al UNBR.

Materialul este semnat de avocat dr. Ştefan Naubauer, Şeful Departamentului de studii, cercetări juridice şi cooperare internaţională al INPPA.

PUNCT DE VEDERE

Art. 181 din Statutul profesiei de avocat reglementează exclusiv posibilitatea de grupare a cabinetelor individuale. Această posibilitate se întemeiază pe dispozițiile art. 5 alin. (4) din Legea nr. 51/1995. Nici Legea nr. 51/1995 și nici Statutul profesiei nu reglementează posibilitatea încheierii unei convenții de grupare între o societate civilă profesională de avocați și un cabinet individual.

Aplicarea prin analogie a dispozițiilor art. 5 alin. (3) teza a doua din Lege coroborate cu prevederile art. 194 din Statutul profesiei nu este posibilă, întrucât prin asociere ia naștere o nouă formă de exercitare a profesiei, câtă vreme gruparea se realizează doar pentru a se crea facilități tehnico-economice în vederea exercitării profesiei, în scopul folosirii în comun a unui patrimoniu profesional și/sau a unor salariați.

Av. dr. Ştefan NAUBAUER
Şeful Departamentului de studii, cercetări juridice şi cooperare internaţională al INPPA.

 
Secţiuni: Content, UNBR+INPPA+Barouri | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
Concurs eseuri ZRVP

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD