Secţiuni » JURIDICE NEXT » Universitaria
Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi

Primul număr al Revistei Studenţilor Universităţii de Vest din Timișoara – Seria Drept


13 decembrie 2016 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Content, Universitaria
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Într-un moment în care, prin calitatea studenţilor săi, a ajuns la maturitate, Facultatea de Drept a Universităţii de Vest din Timişoara lansează joi, 15 decembrie, de la ora 17, primul număr al Revistei Studenţilor, supliment al Analelor Universităţii de Vest din Timișoara – Seria Drept, editate de Universul Juridic, potrivit unui comunicat.

Revista cuprinde trei secţiuni.

Partea I, Articole, grupează o selecţie de contribuţii ale studenţilor înscrişi la programele de licenţă, masterat sau doctorat ale facultăţii. Textele în discuţie abordează probleme din diverse domenii ale dreptului: drept civil, drept penal, drept administrativ, dreptul european al drepturilor omului, dreptul Uniunii Europene, drept internaţional privat. Autorii au fost încurajaţi şi au reuşit să problematizeze, să îşi exprime opiniile şi să gândească critic, miza editorilor fiind aceea de a le consolida competenţele de scriere academică şi de cercetare, în general.

Partea a II-a a revistei, Recenzii, va propune, de la un număr la altul, fie prezentarea unei cărţi relevante pentru studiile academice în drept, fie prezentarea operei sau a ideilor unui autor considerat influent într-o anumită perioadă. În numărul inaugural al revistei, sunt analizate liniile de forţă ale teoriilor lui Ronald Dworkin.

Partea a III-a, Evenimente, reconstituie momentele academice cele mai importante care au implicat studenţii facultăţii în fiecare an universitar. Din acest punct de vedere, anul 2016 se remarcă prin câştigarea unor premii individuale de pledoarie sau comune pentru memorii în concursuri internaţionale de procese simulate, precum şi prin rezultatul echipei facultăţii care a urcat pe podiumul prestigiosului concurs naţional Hexagonul Facultăţilor de Drept. De asemenea, anul 2016 a fost anul în care în facultate au susţinut prelegeri profesori invitaţi de la facultăţi şi institute de cercetare prestigioase din străinătate, dar şi, în seria Prelegerile Hexagonului, profesori reputaţi ai facultăţilor de drept din ţară. În fine, în cadrul Conferinţelor Facultăţii de Drept, în seria Drept şi Interdisciplinaritate, au fost invitaţi să le vorbească studenţilor, despre legăturile între drept şi alte discipline, profesori de la alte facultăţi şi universităţi din Timişoara.

Editorii acestui număr special sunt conf. univ. dr. Raluca Bercea şi asist. cercet. dr. Alexandra Mercescu, cu sprijinul lect. univ. dr. Andreea Verteş-Olteanu.

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional
JURIDICE Comunicare
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro