« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Drept constituţional
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Ziua Constituţiei, sărbătorită la Palatul Parlamentului cu un simpozion naţional
14.12.2016 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Cu prilejul Zilei Constituţiei, sărbătorită în ziua de 8 decembrie, Curtea Constituțională, în colaborare cu Academia Română – Institutul de Cercetări Juridice “Academician Andrei Rădulescu” și Centrul de Drept Constituţional şi Instituţii Publice a organizat, în Sala Drepturilor Omului, Palatul Parlamentului, Simpozionul național “Tradiții, prezent și perspective ale constituționalismului românesc” dedicat, în acest an, împlinirii a 25 de ani de la adoptarea Constituției din 8 decembrie 1991, potrivit unui comunicat al CCR.

Evenimentul s-a bucurat de prezenţa lui Klaus Werner IOHANNIS, Președintele României, a unor înalţi reprezentanți ai autorităților publice, personalități ale vieții științifice și culturale românești, precum şi de cea a judecătorilor, foştilor judecători și membri ai Curții Constituționale.

Festivitatea a fost deschisă de Valer DORNEANU, președintele Curții Constituționale a României, urmând apoi alocuţiunea domnului Klaus Werner IOHANNIS, Președintele României, prin care a subliniat importanţa Actului fundamental într-un stat de drept şi, în  special, în contextul societăţii româneşti contemporane.

În continuare au fost expuse lucrări de către Valer DORNEANU, Președintele Curții Constituționale a României, Ioan MURARU, fost preşedinte al Curţii Constituţionale a României, Mircea DUȚU, directorul Institutului de Cercetări Juridice “Academician Andrei Rădulescu” al Academiei Române, Elena-Simina TĂNĂSESCU, profesor și consilier prezidențial din cadrul Departamentului Reformă Instituțională şi Constituţională, Ioan CHELARU, vicepreşedintele Senatului și Dragoș ILIESCU, președintele Consiliului Legislativ.

 
Secţiuni: Content, Drept constitutional | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD