« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 

ICCJ. Dare de mită. Condamnare definitivă
16.12.2016 | Georgiana-Camelia LUCIU

JURIDICE - In Law We Trust ZRVP
Georgiana-Camelia Luciu

Georgiana-Camelia Luciu

Prin decizia penală nr. 469 din 25 noiembrie 2016, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât condamnarea inculpatului V. M., avocat în cadrul Baroului Iași, la data faptei președintele Camerei de Comerț și Industrie a României, la o pedeapsă de 2 ani închisoare și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice și de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită.

Obligă pe inculpatul V. M. la plata sumei de 1.000 lei reprezentând cheltuieli judiciare ocazionate cu prezentul dosar în faza de judecată a apelului, la plata sumei de 1.000 lei reprezentând cheltuieli judiciare ocazionate cu prezentul dosar la instanţa de fond şi la plata sumei de 5.000 lei reprezentând cheltuieli judiciare realizate în faza de urmărire penală.

DEFINITIVĂ

Inculpatul a fost trimis în judecată de către Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie la data de 10 iunie 2015 (comunicat 1076/VIII/3 din 15 iunie 2015).

Text neoficial, destinat mass-media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.

:: sursa: www.pna.ro

Georgiana-Camelia Luciu

 
Secţiuni: Comunicate parchete, Drept penal, Sistemul judiciar | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
Concurs eseuri ZRVP

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD