Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
Alegeri CSMActivitate parchete

CSM. Afirmaţii ale fostului Preşedinte Traian Băsescu au adus atingere independenţei şi integrităţii magistraţilor
19.12.2016 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Joi, 15 decembrie 2016, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a apreciat că afirmaţiile domnului Traian Băsescu, lansate în spaţiul public în cadrul emisiunii „Ultima Oră”, difuzată de postul de televiziune „România TV” în data de 6 decembrie 2016, preluate de o parte a mass media ( www.luju.ro şi www.nasul.tv), au adus atingere independenţei şi integrităţii magistraţilor, cu consecinţa subminării  credibilităţii justiţiei ca sistem, potrivit unui comunicat al CSM.

Traian Băsescu: „……Fiica mea a cumpărat la insistenţa mea un teren de la un italian. Parchetul general prin procurorul general Niţu şi sluga de procuror Sutiman, am termenii afirmaţiilor, o ticăloasă această Sutiman care făcea numai jocuri politice alături de procuroarea Roşu, o altă procuroare celebră, a pus sub sechestru o achiziţie de teren a unui cetăţean român…..”
…….
„…..Instituţiile de forţă ale statului şi mă refer la procurori, sunt vândute intereselor străine după comportament. Şi o spun cu toată responsabilitatea chiar dacă se încruntă domnul Chiriac. Sunt vândute dintr-un motiv simplu. Atâta timp cât nu pui sub semnul întrebării nicio achiziţie de terenuri a străinilor, dar pui sub semnul întrebării orice achiziţie de terenuri a românilor, nu am decât o singură explicaţie, ticăloşia….”
……..
„……Iar procurorii noştri spun ‚să trăiţi, am înţeles, nu avem voie să ne atingem de ei’. Oameni buni, avem oameni din sistemul de forţă al României care sunt vânduţi. Pricepeţi asta sau nu?”.
…..
„Sunt vânduţi altor interese decât cele ale României”.
…….
„…..Dacă nişte americani de la Microsoft au dat spăgi de vreo 60 de milioane, nu contează. Procurorii noştri primesc o decoraţie la o ambasadă, se înclină cu respect pentru decoraţii şi arestează partea română……”
……
„Bugetari importanţi, inclusiv cei pe care îi protejaţi dumneavoastră din SRI si DNA, de ori unde, care se duc la ambasade să îşi ia decoraţiile şi limbile. Pentru că ei nu se ating nici de nemţi, nici de americani, nici de britanici, nici de francezi. Arestează tot ce pot în România…..”

De asemenea, în temeiul Protocolului privind colaborarea dintre CSM şi CNA încheiat la data de 17 noiembrie 2011, Plenul Consiliului a hotărât sesizarea Consiliului Naţional al Audiovizualului.

:: Raportul Inspecţiei Judiciare

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti