Asigurări pentru avocaţi, Barouri, Citate juridice, Grile juridice, INTERPROFESIONAL, Jurisprudenţă inedită CITR, Legal Days, Legal FUN, Legal Style, NOTARIAT, Revista revistelor juridice, Sistemul judiciar, Studenţi la drept, TOP LEGAL
 
Sistemul judiciar [MJ, CSM, INM, SNG, PÎCCJ, DNA, parchete]
Secţiune dezvoltată în parteneriat cu CSM, Ministerul Public şi DNA
JURIDICE
Print Friendly, PDF & Email

CSM. Afirmaţii ale fostului Preşedinte Traian Băsescu au adus atingere independenţei şi integrităţii magistraţilor
19.12.2016 | JURIDICE.ro


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

Joi, 15 decembrie 2016, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a apreciat că afirmaţiile domnului Traian Băsescu, lansate în spaţiul public în cadrul emisiunii „Ultima Oră”, difuzată de postul de televiziune „România TV” în data de 6 decembrie 2016, preluate de o parte a mass media ( www.luju.ro şi www.nasul.tv), au adus atingere independenţei şi integrităţii magistraţilor, cu consecinţa subminării  credibilităţii justiţiei ca sistem, potrivit unui comunicat al CSM.

Traian Băsescu: „……Fiica mea a cumpărat la insistenţa mea un teren de la un italian. Parchetul general prin procurorul general Niţu şi sluga de procuror Sutiman, am termenii afirmaţiilor, o ticăloasă această Sutiman care făcea numai jocuri politice alături de procuroarea Roşu, o altă procuroare celebră, a pus sub sechestru o achiziţie de teren a unui cetăţean român…..”
…….
„…..Instituţiile de forţă ale statului şi mă refer la procurori, sunt vândute intereselor străine după comportament. Şi o spun cu toată responsabilitatea chiar dacă se încruntă domnul Chiriac. Sunt vândute dintr-un motiv simplu. Atâta timp cât nu pui sub semnul întrebării nicio achiziţie de terenuri a străinilor, dar pui sub semnul întrebării orice achiziţie de terenuri a românilor, nu am decât o singură explicaţie, ticăloşia….”
……..
„……Iar procurorii noştri spun ‚să trăiţi, am înţeles, nu avem voie să ne atingem de ei’. Oameni buni, avem oameni din sistemul de forţă al României care sunt vânduţi. Pricepeţi asta sau nu?”.
…..
„Sunt vânduţi altor interese decât cele ale României”.
…….
„…..Dacă nişte americani de la Microsoft au dat spăgi de vreo 60 de milioane, nu contează. Procurorii noştri primesc o decoraţie la o ambasadă, se înclină cu respect pentru decoraţii şi arestează partea română……”
……
„Bugetari importanţi, inclusiv cei pe care îi protejaţi dumneavoastră din SRI si DNA, de ori unde, care se duc la ambasade să îşi ia decoraţiile şi limbile. Pentru că ei nu se ating nici de nemţi, nici de americani, nici de britanici, nici de francezi. Arestează tot ce pot în România…..”

De asemenea, în temeiul Protocolului privind colaborarea dintre CSM şi CNA încheiat la data de 17 noiembrie 2011, Plenul Consiliului a hotărât sesizarea Consiliului Naţional al Audiovizualului.

:: Raportul Inspecţiei Judiciare

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate