Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 

CSM ref. efectele suspendării din funcţie a magistraţilor în cazul pronunțării achitării de către instanţa de fond
19.12.2016 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Joi, 15 decembrie 2016, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a apreciat că nu este posibilă aplicarea art. 63 alin. (2) din Legea nr. 303/2004, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, în cazul pronunţării în primă instanţă a unor soluţii de achitare totală faţă de judecătorul sau procurorul suspendat din funcţie în condiţiile art. 62 alin. (1) lit. a) din acelaşi act normativ.

De asemenea, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a aprobat solicitarea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie de ocupare a 2 posturi de judecător pe perioadă nedeterminată în condițiile art. 134 ind. 1 din Legea 304/2004, privind organizarea judiciară, republicată, cu modificările şi completările ulterioare (posturile judecătorilor Gabriela Victoria Bârsan şi Corina Alina Corbu).

Aavând în vedere soluţia Plenului Consiliului Superior al Magistraturii din data de 15.12.2016, în sensul că nu este posibilă aplicarea art. 63 alin. (2) din Legea nr. 303/2004, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât că nu se impune încetarea suspendării din funcţie a judecătorilor Gabriela Victoria Bârsan şi Corina Alina Corbu, judecători la Înalta Curte de Casaşie şi Justiţie, ca urmare a pronunţării în primă instanţă de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a soluţiei de achitare.

Art. 63 alin. (2) din Legea nr. 303/2004: Dacă se dispune clasarea, achitarea sau încetarea procesului penal faţă de judecător ori procuror, suspendarea din funcţie încetează, iar acesta este repus în situaţia anterioară, i se plătesc drepturile băneşti de care a fost lipsit pe perioada suspendării din funcţie şi i se recunoaşte vechimea în magistratură pentru această perioadă.

:: Ordinea de zi soluţionată Plen (pct. 5.3)
:: Ordinea de zi soluţionată Secţia pentru judecători (pct. 2)

Aflaţi mai mult despre , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.