Secţiuni » Jurisprudenţă » ÎCCJ » Jurisprudenţă curentă ÎCCJ
ÎCCJ. Jurisprudenţă curentă

ICCJ. Înțelesul sintagmei „reînvestirea în funcţie o singură dată” din Legea privind Statutul judecătorilor şi procurorilor


19 decembrie 2016 | Cosmina SIMA
Secţiuni: ÎCCJ Jurisprudență curentă, SELECTED, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice
Cosmina Sima

Cosmina Sima

Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât că sintagma „reînvestirea în funcţie o singură dată” utilizată în conţinutul art. 48 alin (8) din Legea nr. 303/2004 privind Statutul judecătorilor şi procurorilor trebuie înţeleasă ca limitând la două mandate dreptul de a ocupa aceeaşi funcţie de conducere, nefiind relevant dacă acestea sunt consecutive ori există perioade de timp între respectivele mandate. Legiuitorul nu face vreo distincţie în funcţie de momentul la care intervine „reînvestirea”, deci împrejurarea că între executarea celor două mandate consecutive în funcţii de conducere şi data depunerii cererii pentru înscrierea la concursul pentru un nou mandat în aceeaşi funcţie a intervenit o perioadă de întrerupere nu înlătură interdicţia prevăzută de art. 48 alin. (8) din Legea nr. 303/2004. (Decizia nr. 3507  din 6 noiembrie 2015 pronunţată în recurs de Secţia de contencios administrativ și fiscal a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie având ca obiect acțiune în anulare)

Cosmina Sima

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro