JURIDICE MOLDOVA
Despre proiect ⁞ Manageri proiect: Vlad Bercu, Cristian OnicaEchipaEvenimente MD
 
JURIDICE MOLDOVA
Coordonator ştiinţific
Prof. univ. dr. Tudorel TOADER
Rector Univ. "Al.I. Cuza" din Iaşi, Ministrul Justiţiei

Ședinţa comună de lucru a membrilor CSM cu omologii din Republica Moldova


19 decembrie 2016 | Irina RIMARU

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night
Irina Rîmaru

Irina Rîmaru

Joi, 15 decembrie 2016, la sediul Institutului Naţional al Magistraturii, în şedinţă plenară, membrii Consiliului Superior al Magistraturii din România, împreună cu membri ai Consiliului Superior al Magistraturii şi ai Consiliului Superior al Procurorilor din Republica Moldova, au discutat aspecte practice privind consolidarea cooperării judiciare, potrivit unui comunicat al CSM.

În urma unor ample dezbateri, pentru concretizarea cooperării din cele două state în domeniul justiţiei, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a aprobat:
1. Proiectul de „Act adiţional” la „Protocolul de colaborare între Consiliul Superior al Magistraturii din România, Consiliul Superior al Magistraturii din Republica Moldova şi Consiliul Superior al Procurorilor din Republica Moldova”, semnat la data de 30 iunie 2010, cu observațiile formulate în şedinţa Plenului.
2. Sesizarea Ministerului Justiţiei în vederea adoptării unei hotărâri de Guvern privind cooperarea unor instituţii din sistemul judiciar român cu instituţii ale sistemelor judiciare din alte state.
3. Constituirea proiectului de buget al Consiliului Superior al Magistraturii şi al instituţiilor coordonate pentru anul 2017 astfel încât să se aibă în vedere organizarea unor întâlniri periodice între reprezentanţii consiliilor din cele două ţări, inclusiv la nivelul personalului tehnic.
4. Realizarea unor activităţi care nu presupun cheltuieli de la bugetul de stat sau care implică nişte cheltuieli minore, ce sunt permise în prezent în cadrul unor relaţii de colaborare.
5. Sesizarea Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice în vederea acordării mai multor burse de studii de către Guvernul României pentru studenţii basarabeni la facultăţile de drept.

Plenul a apreciat că, în relaţia de colaborare cu Consiliul Superior al Magistraturii şi Consiliul Superior al Procurorilor din Republica Moldova, este necesară desemnarea de către Consiliul din România a unor magistraţi care să îşi desfăşoare activitatea în cadrul consiliilor judiciare din ţara vecină, conform atribuţiilor stabilite de comun acord între instituţiile menţionate.

Irina Rîmaru

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică