« Secţiuni « Jurisprudenţă
CEDOCJUECCRÎCCJCurţi de apelTribunaleJudecătorii

Judecătoria Hârșova. Vătămare corporală. Suspendare executare sub supraveghere a pedepsei
27.12.2016 | Ioana-Cătălina BARBU

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice
Ioana-Cătălina Barbu

Ioana-Cătălina Barbu

Judecătoria Hârșova a hotărât că, deşi leziunile suferite de partea vătămată nu sunt rezultatul direct al loviturii primite de la inculpat (care a lovit persoana vătămată cu capul și pumnul drept în zona feței), aceasta a determinat dezechilibrarea şi lovirea de caldarâm a persoanei vătămate. Neacordarea niciunui ajutor de către inculpat când persoana pe care a lovit-o a rămas nemişcată pe caldarâm dovedeşte existenţa laturii subiective a infracţiunii de vătămare corporală. Astfel, instanţa a decis că inculpatul a acţionat cu intenţie indirectă, dispunând condamnarea la un an şi şase luni închisoare, cu suspendare. (Încheiere penală nr. 43 din data de 04.05.2016 pronunțată de Judecătoria Hârșova având ca obiect vătămarea corporală)

Ioana-Cătălina Barbu

 
Secţiuni: Content, Jurisprudență, Jurisprudență Judecătorii, Selected | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD