Secţiuni » Jurisprudenţă
JurisprudenţăCEDOCJUECCRÎCCJJurisprudenţă curentă ÎCCJ / Dezlegarea unor chestiuni de drept / Recurs în interesul legii
Curţi de apelTribunaleJudecătorii
Jurisprudenţă
Print Friendly, PDF & Email

Judecătoria Hârșova. Vătămare corporală. Suspendare executare sub supraveghere a pedepsei
27.12.2016 | Ioana-Cătălina BARBU

Ioana-Cătălina Barbu

Ioana-Cătălina Barbu

Judecătoria Hârșova a hotărât că, deşi leziunile suferite de partea vătămată nu sunt rezultatul direct al loviturii primite de la inculpat (care a lovit persoana vătămată cu capul și pumnul drept în zona feței), aceasta a determinat dezechilibrarea şi lovirea de caldarâm a persoanei vătămate. Neacordarea niciunui ajutor de către inculpat când persoana pe care a lovit-o a rămas nemişcată pe caldarâm dovedeşte existenţa laturii subiective a infracţiunii de vătămare corporală. Astfel, instanţa a decis că inculpatul a acţionat cu intenţie indirectă, dispunând condamnarea la un an şi şase luni închisoare, cu suspendare. (Încheiere penală nr. 43 din data de 04.05.2016 pronunțată de Judecătoria Hârșova având ca obiect vătămarea corporală)

Ioana-Cătălina Barbu


Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.