JURIDICE SELECTED
 
Print Friendly, PDF & Email

Ziua internațională a solidarității umane
20.12.2018 | Cristian JURA, Daniela NICULCEA


Cyberlaw - Valoarea legala a documentelor electronice
Cristian Jura

Cristian Jura

Daniela Niculcea

Daniela Niculcea

20 decembrie 2018: Ziua internațională a Solidarității Umane este marcată, anual, la data de 20 decembrie.

***

20 decembrie 2017: Ziua internațională a solidarității umane este marcată, anual, la data de 20 decembrie.

Agenda Sustainable Development Goals (SDG) este centrată pe oameni și planetă, susținută de drepturile omului și sprijinită de un parteneriat global determinat pentru a ridica oamenii din sărăcie, foame și boli. Aceasta va fi astfel construiă pe o fundație de cooperare și solidaritate la nivel mondial.

***

Cristian Jura

Cristian Jura

Cristina Grigoraș

Cristina Grigoraș

20 decembrie 2016: Ziua internațională a solidarității umane (International Human Solidarity Day) este marcată, anual, la data de 20 decembrie.

Apreciind solidaritatea ca fiind una dintre valorile fundamentale și universale, care ar trebui să stea la baza relațiilor dintre popoare, în secolul XXI, Adunarea Generală a ONU, prin Rezoluția 60/209 din 22 decembrie 2005, a decis să proclame data de 20 decembrie ca fiind Ziua internațională a solidarității umane.

Celebrarea acestei zile vine în continuarea adoptării de către liderii lumii a Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă (ODD) – Agenda 2030 – care a redefinit modul în care comunitatea internațională conlucrează în ceea ce privește un angajament global pentru un altfel de viitor pentru oameni și planetă — unul care să aducă omenirea pe calea dezvoltării durabile.

Ca acord cu vocație universală, punerea în aplicare a noii agende va necesita acțiuni din partea tuturor țărilor. Ea va fi susținută de un parteneriat global care va mobiliza guvernele și a părțile interesate la toate nivelurile.

Astfel, având convingerea că promovarea culturii de solidaritate și spiritul de întrajutorare sunt importante pentru combaterea sărăciei Adunarea Generală a ONU a inițiat, prin Rezoluția 57/265 din 20 decembrie 2002, Fondul Mondial de Solidaritate și, în februarie 2003, acesta a fost instituit ca un fond fiduciar al Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare. Obiectivul său este eradicarea sărăciei și promovarea dezvoltării umane și sociale în țările în curs de dezvoltare, în special în rândul celor mai sărace segmente ale populației.

:: Website-ul oficial aici

* Legal Days este un proiect dezvoltat de prof. univ. dr. Cristian Jura cu susținerea Societății de Științe Juridice.

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Masterand Cristina Grigoraș
Facultatea de Drept, Universitatea din București
Daniela Niculcea, Facultatea de Drept, Universitatea din București, Internship la Societatea de Științe Juridice (SSJ)

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate