Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Asociația Procurorilor din România. Participare la reuniunea plenară a Comisiei de la Veneția


21 decembrie 2016 | Georgiana-Camelia LUCIU
Secţiuni: Activitate parchete, Drept penal
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro
Georgiana-Camelia Luciu

Georgiana-Camelia Luciu

În perioada 9-10 decembrie 2016, domnul procuror prof. univ. dr. Constantin Sima, președintele Asociației Procurorilor din România, a participat la cea de-a 109-a reuniune plenară a Comisiei de la Veneția având ca obiectiv consolidarea relațiilor dintre Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie și Comisie, în contextul în care Comisia de la Veneția este un garant al respectării principiilor statului de drept și implicit un apărător al statutului procurorilor.

În finalul reuniunii, președintele Asociației Procurorilor din România a înmânat președintelui Comisiei, Gianni Buquicchio, și secretarului general, domnul Thomas Markert, Placheta Ministerului Public conferită de procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, domnul prof. univ. dr. Augustin Lazăr.

Totodată, a adresat Comisiei invitația de a organiza împreună cu Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie și Asociaţia Procurorilor din România, la București, în martie 2017, un seminar cu tema „Statutul procurorului și răspunderea magistraților”.

În anul 1990, la Veneția, în cadrul Consiliului Europei, a fost înființată Comisia de la Veneția, care în prezent cuprinde 61 de state membre.

:: sursa: www.mpublic.ro

Georgiana-Camelia Luciu

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Cont profesional
JURIDICE Comunicare









Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro