Secţiuni » Arii de practică » Business » Concurenţă
Concurenţă
DezbateriCărţiProfesionişti

TUE pendinte: anulare decizie Comisie ref. Lufthansa/Swiss. UPDATE: acțiune admisă în parte. Decizia Comisiei anulată
04.10.2018 | Mihaela MAZILU-BABEL, Andrei Alexandru MARCU

Secţiuni: CJUE, Concurență, Dreptul Uniunii Europene
JURIDICE - In Law We Trust
Andrei Alexandru Marcu

Andrei Alexandru Marcu

Mihaela Mazilu-Babel

Mihaela Mazilu-Babel

04.10.2018: Tribunalul Uniunii Europene a hotărât să anuleze Decizia 4964 final a Comisiei din 25 iulie 2016 de respingere a cererii Deutsche Lufthansa AG cu privire la scutirea anumitor angajamente care au devenit obligatorii prin Decizia Comisiei din 4 iulie 2005 de aprobare a concentrării în cazul COMP/M.3770 – Lufthansa/Swiss, în măsura în care vizează ruta Zurich‑Stockholm. De asemenea, Tribunalul a decis să respingă restul acțiunii, cheltuielile de judecată urmând a fi suportate de fiecare parte.

1) Anulează Decizia C(2016) 4964 final a Comisiei din 25 iulie 2016 de respingere a cererii Deutsche Lufthansa AG cu privire la scutirea anumitor angajamente care au devenit obligatorii prin Decizia Comisiei din 4 iulie 2005 de aprobare a concentrării în cazul COMP/M.3770 – Lufthansa/Swiss, în măsura în care vizează ruta Zurich‑Stockholm.

2) Respinge în rest acțiunea.

3) Fiecare parte suportă propriile cheltuieli de judecată.

:: ordonanța Tribunalului

***

22.12.2016: Prin cererea înregistrată în data de 5 octombrie 2016 (T-712/16, Deutsche Lufthansa/Comisia), s-a solicitat Tribunalului Uniunii Europene anularea în tot sau în parte a Deciziei C(2016) 4964 a Comisiei în cazul M.3770 – Lufthansa/Swiss privind solicitarea Lufthansa de acordare a unei derogări parţiale de la angajamentele referitoare la rutele Zürich-Stockholm şi Zürich-Varşovia.

În susţinerea acestei acţiuni, reclamanta invocă trei motive:
1. decizia încalcă principiile proporţionalităţii şi protecției încrederii legitime pentru că:
1.1. este afectată de o eroare vădită de apreciere;
1.2. refuză acordarea unei derogări de la unele angajamente impuse prin Decizia Comisiei din 4 iulie 2005 în cazul COMP/M.3370 – Lufthansa/Swiss.
2. Comisia a încălcat principiul bunei administrări omiţând să evalueze cu atenţie şi cu imparţialitate toate elementele cazului;
3. Comisia a săvârşit un abuz de putere prin eludarea procedurii administrative prevăzute de Regulamentul nr. 1/2003.

Andrei Alexandru Marcu (text)
Student, Facultatea de Drept, Universitatea „Ovidius” Constanţa

dr. Mihaela Mazilu-Babel (coordonator și selecție)

Cuvinte cheie: , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti