Secţiuni » Arii de practică » Business » Health & Pharma
Health & Pharma
CărţiProfesionişti
 

Avocatul Poporului. Vizită la Căminul pentru persoane vârstnice Periș-Ilfov. Recomandări
22.12.2016 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Dreptul sanatatii
JURIDICE - In Law We Trust

Miercuri, 21 decembrie 2016, Avocatul Poporului a efectuat o vizită la Căminul pentru persoane vârstnice Periș-Ilfov, potrivit unui comunicat semnat de Matei Vîrtosu, purtătorul de cuvânt al Avocatului Poporului.

Vizita a avut ca scop verificarea condițiilor de cazare și tratamentul aplicat beneficiarilor. În urma acesteia, Avocatul Poporului a emis mai multe Recomandări, la care a primit următoarele răspunsuri:

1. cu privire la urgentarea reparației rampei degradate și dotarea acesteia cu bare de susținere pentru facilitarea deplasării beneficiarilor cu handicap/dizabilități.
Răspuns: s-au efectuat lucrări de reparații necesare la rampele de acces în unitate pentru facilitarea deplasării beneficiarilor din Cămin cât și a personalului. S-au instalat bare de susținere și s-au placat rampele cu covor antiderapant.

2. referitor la identificarea posibilității de alocare a unui spațiu separat cu destinație de bibliotecă și dotarea corespunzătoare a acestuia.
Răspuns: în ceea ce privește spațiul de relaxare, se află în construcție din fonduri alocate pe investiții de la Consiliul Județean Ilfov o sală de recuperare și relaxare, bibliotecă, care se va da în folosință până la finele anului 2016.

3. în legătură cu examinarea posibilității de reluare a colaborării cu un medic geriatru-gerontolog și cu un medic nutriționist.
Răspuns: în propunerea de buget pentru anul 2017, s-au prevăzut fondurile necesare prestărilor de servicii pentru derularea unor activități medicale complementare, respectiv colaborarea cu un medic geriatru-gerontolog și cu un medic nutriționist.

4. în ceea ce privește identificarea posibilității de dotare a Căminului cu autosanitară proprie în vederea asigurării transportului beneficiarilor la consulturi și/sau internări în alte unități spitalicești.
Răspuns: Căminul deține în custodie, de la fostul spital, o autosanitară pentru transport persoane, dar care nu a putut fi utilizată întrucât organigrama aprobată la înființarea căminului nu a permis prevederea unui post de conducător auto (cu permis adecvat). Se fac demersuri privind exploatarea acestei autosanitare pentru transportul beneficiarilor la consulturi/internări.

5. cu privire la întocmirea unui Program zilnic/săptămânal/lunar privind desfășurarea activităților de recuperare a beneficiarilor.
Răspuns: s-a întocmit Programul zilnic/săptămânal/lunar privind desfășurarea activităților de recuperare a beneficiarilor.

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti