Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul Uniunii Europene
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti

Acord de achiziții și furnizare reciprocă de servicii între UE și SUA
23.12.2016 | Cosmina SIMA

Secţiuni: Dreptul Uniunii Europene, Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, Lege 9
JURIDICE - In Law We Trust

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria L 350/3 din data de 22 decembrie 2016, a fost publicat Acord de achiziții și furnizare reciprocă de servicii între Uniunea Europeană și Statele Unite ale Americii (US-EU-01).

Acordul este încheiat în scopul de a stabili clauzele, condițiile și procedurile de bază care să faciliteze furnizarea reciprocă de sprijin logistic, materiale și servicii, astfel cum este definit acest termen la articolul II din acest acord.

Acord este destinat să faciliteze furnizarea reciprocă de sprijin logistic, materiale și servicii dintre părți, pentru a fi folosit cu prioritate pe timpul exercițiilor, formării, desfășurărilor, solicitărilor de servicii portuare, operațiilor sau altor activități de cooperare combinate sau în situații imprevizibile sau de criză, în care una dintre părți poate avea nevoie de sprijin logistic, materiale și servicii.

În măsura în care acest lucru este permis de actele cu putere de lege și de normele administrative aplicabile, părțile se asigură că niciun fel de drepturi, impozite și alte taxe similare ușor de identificat nu sunt impuse activităților desfășurate în conformitate cu acordul. Părțile cooperează pentru a furniza documentația corespunzătoare pentru a maximiza facilitățile fiscale și vamale, inclusiv în temeiul oricărui acord aplicabil în materie de facilități fiscale și vamale. Părțile se informează reciproc dacă prețul perceput pentru sprijin logistic, materiale și servicii furnizate include impozite sau taxe.

Intenția părților este ca activitățile desfășurate în temeiul acestui acord și al oricărei modalități de punere în aplicare să fie efectuate neclasificat. În temeiul lui sau al oricărei modalități de punere în aplicare nu sunt furnizate sau generate informații clasificate.

Acordul intră în vigoare la data ultimei semnături și rămâne în vigoare dacă nu este denunțat, prin acord scris, de ambele părți, sau de oricare dintre părți, cu un preaviz adresat în scris cu cel puțin 180 zile celeilalte părți, în care își exprimă intenția de a denunța acordul. În pofida denunțării prezentului acord, toate obligațiile de rambursare existente în temeiul prevederilor acestuia rămân obligatorii pentru partea responsabilă până la îndeplinire.

Cosmina Sima

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti