Secţiuni » Arii de practică » Business » Banking
Banking
DezbateriCărţiProfesionişti

MFP continuă procesul de implementare a guvernanței corporative


26 decembrie 2016 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Joi, 22 decembrie 2016, Ministerul Finanțelor Publice a anunțat continuarea procesului de implementare a guvernanței corporative, potrivit unui comunicat al MFP.

Astfel, îmbunătățirea guvernanței corporative la nivelul întreprinderilor de stat este o preocupare constantă a Ministerului Finanțelor Publice, cu scopul creșterii perfomanțelor economice și atingerii obiectivelor strategice ale acestor companii.

Ministerul Finanțelor Publice vine în sprijinul aplicării unitare a Legii nr. 111/2016 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice și postează pe site-ul propriu o serie de acte normative, de ghiduri și de materiale informative. Ghidurile au fost elaborate în cadrul proiectului de asistență tehnică cu experți ai Băncii Mondiale, pentru facilitarea aplicării prevederilor legale și a celor mai bune practici internaționale în domeniul guvernanței corporative. MFP continuă dialogul cu cei implicați în procesul guvernanță corporativă pentru îmbunătățirea acestor ghiduri. Materialele informative cuprind aplicații practice ale procesului de selecție a membrilor executivi și neexecutivi ai Consiliilor de Administrație.

Documentele sunt postate la domeniul ”Guvernanță corporativă a întreprinderilor publice” astfel:

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii