Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Contencios administrativ
DezbateriCărţiProfesionişti
 
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

CCR pendinte: art. 2 alin. (6) ind. 1) din O.G. nr. 20/1994 privind măsuri pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor existente. UPDATE: decizia Curții Constituționale (inadmisibilă)
02.10.2019 | Mihaela MAZILU-BABEL, Andrei Alexandru MARCU

JURIDICE - In Law We Trust
Andrei Alexandru Marcu

Andrei Alexandru Marcu

Mihaela Mazilu-Babel

Mihaela Mazilu-Babel

02.10.2019: În data de 11.12.2018, Curtea Constituțională a României a respins excepția de neconstituționalitate (decizia nr. 816/2018, Monitorul Oficial nr. 305 din data de 19.04.2019):

I. Respinge, ca inadmisibilă, excepția de neconstituționalitate a prevederilor art.5 alin.(3) din Legea contenciosului administrativ nr.554/2004, în redactarea anterioară modificării acestor prevederi prin Legea nr.212/2018 pentru modificarea și completarea Legii contenciosului administrativ nr.554/2004 și a altor acte normative, excepție ridicată de societățile Sabidia MA IMPEX — S.R.L. din București, Solite Rent — S.R.L. din București și Duru Business — S.R.L. din București în Dosarul nr. 10.403/3/2016 al Tribunalului București — Secția a II-a contencios administrativ și fiscal și de societățile Sabidia MA IMPEX — S.R.L. din București, Solite Rent — S.R.L. din București și Wiena Food Expert — S.R.L. din București în Dosarul nr.44.347/3/2015 al aceleiași instanțe.
II. Respinge, ca neîntemeiată, excepția de neconstituționalitate ridicată de aceiași autori în aceleași dosare ale aceleiași instanțe și constată că prevederile art.2 alin.(61) din Ordonanța Guvernului nr.20/1994 privind măsuri pentru reducerea riscului seismic al construcțiilor existente sunt constituționale în raport cu criticile formulate.
Definitivă și general obligatorie.
Decizia se comunică Tribunalului București — Secția a II-a contencios administrativ și fiscal și se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.
Pronunțată în ședința din data de 11 decembrie 2018.

***

26.12.2016: În data de 15 decembrie 2016 s-a constituit un nou dosar (3311D/2016) pe rolul Curţii Constituţionale, urmând a fi analizate dispoziţiile art. 5 alin. (3) Legea 554/2004 și ale art. 2 alin. (6) ind. 1) din O.G. nr. 20/1994.

Conform motorului de căutare de pe pagina Curții Constituționale, acesta este primul dosar în care art. 2 alin. (6) ind. 1) din O.G. 20/1994 formează obiectul unui control de constituționalitate, cealaltă dispoziţie fiind analizată anterior în cadrul a numeroase alte controale.

Instanţa de trimitere este Tribunalul Bucureşti, hotărând suspendarea judecării procesului până la soluţionarea excepției.
Pârât este Primăria Municipiului Bucureşti Poliţia Locală – Direcţia Generală de Poliţie Locală şi Control.

Dispoziţiile criticate au următorul conţinut normativ:

Art. 2
(6 indice 1)Se interzic organizarea şi desfăşurarea de activităţi permanente şi/sau temporare în spaţiile prevăzute la art. 2 alin. (5) lit. a) şi altele asemenea, care implică aglomerări de persoane, până la finalizarea lucrărilor de intervenţie realizate în scopul creşterii nivelului de siguranţă la acţiuni seismice a construcţiei existente.

Alineatul 6 indice 1 a fost introdus prin Legea nr. 84/2015.

Andrei Alexandru Marcu (text și selecție)
Student, Facultatea de Drept, Universitatea „Ovidius” Constanţa

dr. Mihaela Mazilu-Babel (coordonator verificator)

Aflaţi mai mult despre , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.