Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul Uniunii Europene
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti
 

TUE pendinte: anulare din cauza încălcării principiului egalității. UPDATE: acțiune retrasă – cauză radiată
05.10.2018 | Mihaela MAZILU-BABEL, Andrei Alexandru MARCU

JURIDICE - In Law We Trust
Andrei Alexandru Marcu

Andrei Alexandru Marcu

Mihaela Mazilu-Babel

Mihaela Mazilu-Babel

05.10.2018: Tribunalul Uniunii Europene luând act de retragerea acțiunii a radiat cauza de pe rol. Fiecare parte urmează să achite cheltuielile de judecată, dacă există o astfel de înțelegere.

1. Case T-731/16 is removed from the register of the General Court.

2. Orders each party to bear its own costs if the parties so decide.

:: ordonanța Tribunalului

***

27.12.2016: Prin cererea înregistrată în data de 10 octombrie 2016 (T-731/16, Perifereia Stereas Elladas/ Comisia) s-a solicitat Tribunalului Uniunii Europene anularea deciziei nr. 4310049 a Direcției Generale Ocuparea Forței de Muncă, Afaceri Sociale și Incluziune a Comisiei Europene prin care a fost respinsă propunerea de finanțare prezentată de consorțiul al cărui lider este reclamanta. Propunerea privea Programul Comisiei Europene pentru ocuparea forței de muncă și inovare socială EASI (PROGRESS AXIS) 2014-2020 privind politicile sociale inovative în scopul realizării de reforme în cadrul serviciilor sociale.

În susținerea acestei acțiuni, reclamanții invocă trei motive:
1. Comisia a apreciat eronat conţinutul propunerii reclamantei;
2. dacă respingerea a avut loc din motive de formă, actul Comisiei contravine principiilor proporționalității și bunei administrări ale dreptului Uniunii;
3. principiul egalităţii a fost încălcat având în vedere că cei care au avut probleme tehnice au beneficiat de un termen suplimentar, iar ceilalţi nu au avut posibilitatea să îşi modifice, completeze sau corecteze propunerea.

Andrei Alexandru Marcu (text)
Student, Facultatea de Drept, Universitatea „Ovidius” Constanţa

dr. Mihaela Mazilu-Babel (selecție)

Secţiuni: CJUE, Dreptul Uniunii Europene | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO