Secţiuni » Executori judecătoreşti
Executori judecătoreşti
Official partner: Uniunea Naţională a Executorilor Judecătoreşti din România

Ionuț Sandu: Penalitățile pot fi facturate sau nefacturate


29 decembrie 2016 | Valeria BĂLĂNEL

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Executor judecătoresc Ionuț Sandu, BEJA AEQUITAS, s-a referit, în cadrul dezbaterii ”Moș Nicolae ne aduce noi titluri executorii”, organizată de Societatea de Științe Juridice, la faptul dacă factura de utilități cuprinde sau nu penalitățile, potrivit Legii nr. 225/2016 pentru modificarea şi completarea Legii serviciilor comunitare de utilităţi publice nr. 51/2006.

Ionuț Sandu: ”Mă gândeam acum la faptul dacă penalitățile pot fi facturate sau nefacturate. Un agent economic poate alege să nu factureze pentru că înseamnă venit. El se încarcă cu venit și atunci începe să-i genereze taxe. Și nu de puține ori am văzut pe facturile la telefonie: facturează penalitățile o lună, două, după care nu le mai facturează pentru că el este conștient că le calculează în continuare conform contractului. Cred că aceeași situație am avea și aici. Facturează o penalitate, nu știu, o lună, două, după care se oprește din a o mai factura pentru că se înregistrează degeaba cu venit, însă conform contractului el poate formula cerere de chemare în judecată pentru acele penalități, titlul nu ar mai avea, că nu a emis factură și atunci mergi în instanță, formulează acea cerere de chemare în judecată și ar putea obține titlu și pentru acea factură.”

Valeria Bălănel

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii