Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Recuperare creanţe
Recuperare creanţe
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Ionuț Sandu: Penalitățile pot fi facturate sau nefacturate
29.12.2016 | Valeria BĂLĂNEL

Secţiuni: Content, Drept civil, Recuperare creanțe, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Executor judecătoresc Ionuț Sandu, BEJA AEQUITAS, s-a referit, în cadrul dezbaterii ”Moș Nicolae ne aduce noi titluri executorii”, organizată de Societatea de Științe Juridice, la faptul dacă factura de utilități cuprinde sau nu penalitățile, potrivit Legii nr. 225/2016 pentru modificarea şi completarea Legii serviciilor comunitare de utilităţi publice nr. 51/2006.

Ionuț Sandu: ”Mă gândeam acum la faptul dacă penalitățile pot fi facturate sau nefacturate. Un agent economic poate alege să nu factureze pentru că înseamnă venit. El se încarcă cu venit și atunci începe să-i genereze taxe. Și nu de puține ori am văzut pe facturile la telefonie: facturează penalitățile o lună, două, după care nu le mai facturează pentru că el este conștient că le calculează în continuare conform contractului. Cred că aceeași situație am avea și aici. Facturează o penalitate, nu știu, o lună, două, după care se oprește din a o mai factura pentru că se înregistrează degeaba cu venit, însă conform contractului el poate formula cerere de chemare în judecată pentru acele penalități, titlul nu ar mai avea, că nu a emis factură și atunci mergi în instanță, formulează acea cerere de chemare în judecată și ar putea obține titlu și pentru acea factură.”

Valeria Bălănel

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti