Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

ANAF. Actualizarea procedurii de înregistrare a acordurilor încheiate de angajatorii nerezidenți


29 decembrie 2016 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Miercuri, 28 decembrie 2016, Agenția Națională de Administrare Fiscală a propus actualizarea procedurii de înregistrare a acordurilor privind declararea și plata contribuțiilor sociale încheiate de angajatorii nerezidenți cu persoane fizice rezidente sau nerezidente care își desfășoară activitatea în România și obțin venituri din salarii, precum și a unor aspecte procedurale, potrivit unui comunicat al ANAF.

Procedura de actualizare vizează:
– redefinirea organului fiscal competent;
– actualizarea modelului formularului „Registru privind organizarea evidenței angajaților misiunilor diplomatice, posturilor consulare și reprezentanțelor”;
– actualizarea temeiului de drept și a unor referințe legislative, inclusiv a celor referitoare la formularele care se depun de contribuabili în vederea înregistrării fiscale.

Obligațiile fiscale declarative și de plată a contribuțiilor sociale obligatorii ce le revin salariaților care își desfășoară activitatea în România și obțin venituri din salarii de la angajatori nerezidenți sunt reglementate de Codul fiscal (Legea nr. 227/2015).

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii