« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
STOICA & Asociatii
 

Dumitru Dobrev: Un fel disperare l-a determinat pe legiuitor…
30.12.2016 | Valeria BĂLĂNEL

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Av. dr. Dumitru Dobrev, Partner DOBRINESCU DOBREV, s-a referit în cadrul dezbaterii ”Moș Nicolae ne aduce noi titluri executorii”, organizată de Societatea de Științe Juridice, la factura colectivă, potrivit Legii nr. 225/2016 pentru modificarea şi completarea Legii serviciilor comunitare de utilităţi publice nr. 51/2006.

Dumitru Dobrev: ”S-a întâmplat să am odată de a face cu o firmă de montat gigacalorimetre, contoare şi repartitoare. Repartitoarele se folosesc atunci când este o asociaţie de proprietari. E o factură colectivă şi acestea sunt nişte instrumente pentru ca la sfârşitul exerciţiului financiar, la sfârşitul anului, în funcţie de cum şi-au inclus ei caloriferele pe acolo, prin bloc, cei care sunt mai rezistenţi la frig să-şi facă o regularizare, deci să nu plătească toţi la fel, pe când contoarele sunt instrumente care înregistrează consumul, deci dacă ai contor eşti consumator individual. Este o chestie internă şi în momentul în care ai contor – ai automat şi contract şi ai factură individuală. Referitor la chestia asta cu facturile, aici voiam să revin la prima întrebare: „Ce l-a determinat pe legiuitor?’’ , şi cred că nu o să vă supăraţi pe mine dacă o să vă spun că un fel disperare l-a determinat pe legiuitor. Ştiţi că a intrat în insolvenţă RADET, nu? Deci cineva trebuie să recupereze repejor cât mai multe creanţe de la RADET pentru că domnul Piperea nu o să poată să facă minuni. O fi el cel mai bun lichidator din ţară, dar dacă nu se recuperează creanţele astea, RADET-ul intră în faliment şi interesul este să intre într-o etapă de reorganizare – nu să ajungă în faliment.”

Valeria Bălănel

 
Secţiuni: Content, Drept civil, JURIDICE.ro, Selected | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD