Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drept civil
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Dumitru Dobrev: Un fel disperare l-a determinat pe legiuitor…


30 decembrie 2016 | Valeria BĂLĂNEL
Secţiuni: Content, Drept civil, SELECTED
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Av. dr. Dumitru Dobrev, Partner DOBRINESCU DOBREV, s-a referit în cadrul dezbaterii ”Moș Nicolae ne aduce noi titluri executorii”, organizată de Societatea de Științe Juridice, la factura colectivă, potrivit Legii nr. 225/2016 pentru modificarea şi completarea Legii serviciilor comunitare de utilităţi publice nr. 51/2006.

Dumitru Dobrev: ”S-a întâmplat să am odată de a face cu o firmă de montat gigacalorimetre, contoare şi repartitoare. Repartitoarele se folosesc atunci când este o asociaţie de proprietari. E o factură colectivă şi acestea sunt nişte instrumente pentru ca la sfârşitul exerciţiului financiar, la sfârşitul anului, în funcţie de cum şi-au inclus ei caloriferele pe acolo, prin bloc, cei care sunt mai rezistenţi la frig să-şi facă o regularizare, deci să nu plătească toţi la fel, pe când contoarele sunt instrumente care înregistrează consumul, deci dacă ai contor eşti consumator individual. Este o chestie internă şi în momentul în care ai contor – ai automat şi contract şi ai factură individuală. Referitor la chestia asta cu facturile, aici voiam să revin la prima întrebare: „Ce l-a determinat pe legiuitor?’’ , şi cred că nu o să vă supăraţi pe mine dacă o să vă spun că un fel disperare l-a determinat pe legiuitor. Ştiţi că a intrat în insolvenţă RADET, nu? Deci cineva trebuie să recupereze repejor cât mai multe creanţe de la RADET pentru că domnul Piperea nu o să poată să facă minuni. O fi el cel mai bun lichidator din ţară, dar dacă nu se recuperează creanţele astea, RADET-ul intră în faliment şi interesul este să intre într-o etapă de reorganizare – nu să ajungă în faliment.”

Valeria Bălănel

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro