« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 

DNA. Trafic de influență. Control judiciar
30.12.2016 | Georgiana-Camelia LUCIU

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

DNA. Trafic de influență. Control judiciar.

În cauza mediatizată prin comunicatul nr. 1276/VIII/3 din 17 octombrie 2016, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a inculpatelor:
N. A., cu privire la săvârșirea infracțiunii de trafic de influență,
I. M., cu privire la săvârșirea infracțiunii de complicitate la trafic de influență.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
În cursul lunii august 2014, inculpata N. A., beneficiind de ajutorul celeilalte inculpate, a acceptat și primit, în două tranșe, de la două persoane (martori în cauză) suma totală de 20.000 euro.
Banii respectivi au fost primiți de inculpată pentru a-și exercita influența pe care a lăsat să se înțeleagă că o are asupra unor funcționari din cadrul unei unități militare și pentru a-i determina pe aceștia să angajeze cele două persoane în cadrul acelei structuri.
Faptele au fost denunțate de către cele două persoane când au realizat, după mai multe luni de amânări sub diferite pretexte, că pretinsa influență nu era una reală.

În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asupra sumei de 20.000 euro ce a făcut obiectul infracțiunii de trafic de influență, ce a fost consemnată la o unitate bancară.

Dosarul a fost trimis, spre judecare, Tribunalului București, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

Această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

:: sursa: www.pna.ro

Georgiana-Camelia Luciu

 
Secţiuni: Content, Drept penal | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD