
În data de 23.12.2016 s-a constituit un nou dosar (3480D/2016) pe rolul Curţii Constituţionale, urmând a fi analizate dispoziţiile art. 420 alin. (5) Cod procedură penală (cauza Moiș Gheorghe cu avocat ales Trăistaru Nicolae).
Conform motorului de căutare de pe pagina Curții Constituționale, acesta este primul dosar în care aceste dispoziții formează obiectul unui control de constituționalitate.
Instanţa de trimitere este Curtea de Apel Oradea.
Dispozițiile în raport de care se va realiza controlul de constituționalitate sunt următoarele: art. 16 alin. (1), art. 21 alin. (3), art. 24, art. 124 alin. (2), art. 1 alin. (3), art. 21 alin. (3) din Constituţia României citite în lumina lui art. 6 par. 1 şi 3 lit. d) din Convenţia europeană a drepturilor omului şi libertăţilor fundamentale şi a art. 48 alin. (2) din Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene.
Dispoziţiile criticate au următorul conţinut normativ:
Art. 420 (extras)
(5) Instanţa de apel poate readministra probele administrate la prima instanţă şi poate administra probe noi, în condiţiile art. 100.
Andrei Alexandru Marcu (text și selecție)
Student, Facultatea de Drept, Universitatea „Ovidius” Constanţa
dr. Mihaela Mazilu-Babel (coordonator)
Aflaţi mai mult despre Andrei Alexandru Marcu, Curtea de Apel Oradea, Exceptie de neconstitutionalitate, Mihaela Mazilu-Babel, Moiș GheorgheJURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.
Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.