Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 

DIICOT. Constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane, trafic de minori, trafic de substanțe psihoactive, nerespectare a regimului armelor și munițiilor. Trimitere în judecată
06.01.2017 | Georgiana-Camelia LUCIU

JURIDICE - In Law We Trust
Georgiana-Camelia Luciu

Georgiana-Camelia Luciu

DIICOT. Constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane, trafic de minori, trafic de substanțe psihoactive, nerespectare a regimului armelor și munițiilor. Trimitere în judecată.

La data de 27 decembrie 2016, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor: V. V. I., N. M. A.O. M. M., T. G., G. M., P. M. G., C. Ș. G., G. A., R. M., zis „Pușcărie, S. V. M., S. I. A., S. C., zis „Cristi”, C. A. M., B. F. I., C. V. şi I. M., pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane în formă continuată, trafic de minori în formă continuată, proxenetism în formă continuată, trafic de substanțe psihoactive în formă continuată şi nerespectare a regimului armelor și munițiilor.

Prin actul de sesizare s-a reţinut că, începând cu luna decembrie 2015 și până la data de 14 septembrie, 2016, inculpații V. V. I., N. M. A., O. M. M., T. G., G. M., P. M. G., au constituit un grup infracţional organizat la care au aderat inculpații Z. P., R. M., S. V. M., C. Ș. G., S. C., C. A. M. și pe care l-au sprijinit material și moral inculpații I. M., C. V., G. A., S. I. A. și B. F. I., zis „Bătrânu”, în vederea comiterii de infracţiuni, respectiv au derulat, pe raza municipiilor Bucureşti, Craiova, Constanţa, Sibiu şi Cluj-Napoca, activităţi de recrutare, transportare, adăpostire, transferare şi primire, în scopul exploatării sexuale a mai multor persoane de sex feminin, minore şi majore, prin constrângere fizică şi psihică, prin utilizarea de violenţe fizice şi verbale şi profitând de vădita stare de vulnerabilitate a victimelor (generată de factori ca vârsta fragedă, de lipsa experienţei de viaţă, de situaţia materială precară, existența unor copii minori în întreținere, de lipsa de educaţie şi instruire, de lipsa ocrotirii părinteşti ori de dependenţa de substanţe interzise).
În urma cercetărilor efectuate în cauză a rezultat că inculpaţii au exercitat asupra persoanelor vătămate o supraveghere permanentă şi o menţinere în stare de dependenţă prin administrarea de substanţe cu efecte psihoactive, achiziţionate de la inculpatul B. F. I., zis „Bătrânu”.
Sumele de bani obținute din practicarea prostituție au fost însușite de către membrii grupului, deși înțelegerea inițială, din momentul recrutării, era ca sumele de bani să fie împărțite între traficanți și victimă, 50%-50%, „la jumătate”.
Actele de violență exercitate asupra victimelor au avut ca scop însușirea în totalitate de către membrii grupului infracțional a sumelor de bani obținute de către victime din practicarea prostituției.

În cauză au fost instituite măsuri asiguratorii.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Bucureşti.

Faptele inculpaţilor sunt analizate prin raportare la dispoziţiile art. 66 Cod procedură penală, referitoare la prezumţia de nevinovăţie.

:: sursa: www.diicot.ro

Georgiana-Camelia Luciu

Aflaţi mai mult despre , , , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.