BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul munciiCyberlaw
 
Recuperare creanţe
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
Executor judecatoresc Florin Traian Copuzeanu
 
Print Friendly, PDF & Email

Roxana Stanciu: Aş zice că nu se poate face confuzie între…
06.01.2017 | Andrei Alexandru MARCU


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

Jud. Roxana Stanciu, TRIBUNALUL BUCUREȘTI, s-a referit în cadrul dezbaterii ”Moș Nicolae ne aduce noi titluri executorii”, organizată de Societatea de Științe Juridice, la posibila confuzie cu privire la facturarea pentru un consumator – persoană fizică şi consumator – asociaţie de proprietari, în lumina Legii nr. 225/2016 pentru modificarea şi completarea Legii serviciilor comunitare de utilităţi publice nr. 51/2006.

Roxana Stanciu: „Eu aş zice că nu se poate face confuzie între noţiunea de facturare a consumului, facturare care poate fi către o persoană fizică consumator sau o asociaţie de proprietari şi contorizare. Mi se pare că una este să ai contract tu ca furnizor de utilităţi publice cu o asociaţie de proprietari şi să emiţi facturile pe numele asociaţiei de proprietari fără ca acest lucru să fie contrazis de existenţa unor contoare individuale montate la fiecare apartament din condominiu care să contorizeze consumul individual. Mie mi se pare că alin. (5), alin. (6) vorbeşte despre contorizare, iar alin. (6) indice 1 vorbeşte despre facturare.”

Andrei Alexandru Marcu
Student, Facultatea de Drept, Universitatea „Ovidius” Constanţa

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate